Εθελοντική προσφορά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ν. Πιερίας από πολίτες

 

8/7/2016

Μία σημαντική κίνηση πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Πιερία όταν παραδόθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) μεγάλη ποσότητα ιατροφαρμακευτικού υλικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού, με σκοπό την οργάνωση τριών φορητών φαρμακείων.

Όπως αναφέρει η ΕΟΔνΠ: «Τα υλικά παρέλαβε εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος ο Επιπυραγός κ. Αναστάσιος Καρατζάς, Διοικητικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου. Η μικρή αυτή προσφορά θα εξοπλίσει με τα απαραίτητα υλικά, ειδικά τις ομάδες που επιχειρούν στον Όλυμπο σε περιπτώσεις διάσωσης ορειβατών.
Τα υλικά παραδόθηκαν εις τριπλούν, έτσι ώστε να διατεθεί από ένα πλήρες φορητό φαρμακείο και στους τρεις σταθμούς του νομού Πιερίας (Κατερίνης, Λιτοχώρου και πυροσβεστικό κλιμάκιο Κολινδρού)».

Επίσης η ΕΟΔνΠ τονίζει ότι: «Δυστυχώς, ακόμη και υπηρεσίες, όπως αυτή της Πυροσβεστικής, έχουν πληγεί από τις πολιτικές των μνημονίων, των περικοπών και της λιτότητας με αποτέλεσμα να στερούνται βασικά εφόδια, όπως φάρμακα και ιατρικό υλικό,  απαραίτητα στις επιχειρήσεις διάσωσης στις ορεινές περιοχές του νομού μας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ν. Πιερίας επιχειρεί 15 έως 20 φορές κάθε χρόνο στον Όλυμπο για την διάσωση τραυματισμένων ορειβατών».

Πηγή : www.ert.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.