Δωρεά οχημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα

 

27/11/2013

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση για την παράδοση και παραλαβή τεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων, δωρεά του Institut der Feuerwehr (Ινστιτούτο της Πυροσβεστικής) του ομόσπονδου Γερμανικού κρατιδίου Nordrhein – Westfalen (Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, την Τρίτη 26 Νοεμβρίου.

Τελετή παράδοσης – παραλαβής, τεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων, δωρεά του Ινστιτούτου της Πυροσβεστικής του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας (Μίνστερ Γερμανίας) στο Πυροσβεστικό Σώμα πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλου Γεωργιάδη, του γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολτ και του Αρχηγού του Σώματος Βασιλείου Παπαγεωργίου.

Στην ομιλία του ο Γερμανός πρέσβης ανέφερε: «Το ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα παράγει εξαιρετικό έργο, ειδικά την περίοδο των ετήσιων δασικών πυρκαγιών. Αυτό το έργο επιθυμούμε να το στηρίξουμε πρακτικά στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της ελληνογερμανικής εταιρικής σχέσης μέσω μεταφοράς τεχνογνωσίας, μέσω συνεργασιών στον τομέα της κατάρτισης, αλλά και με την παράδοση αυτών των οχημάτων».

Από τη πλευρά τους ο κ. Γεωργιάδης και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής ευχαρίστησαν για τη δωρεά και για τη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των Πυροσβεστικών υπηρεσιών των δύο χωρών, ενώ ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι θα αξιοποιηθεί αυτή η προσφορά με τον αποτελεσματικότερο δυνατόν τρόπο.

Σε ανακοίνωση της η πρεσβεία της Γερμανίας σημειώνει πως «η ελληνογερμανική εταιρική σχέση βασίζεται σε μια πρωτοβουλία της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίου Α. Μέρκελ και του τότε έλληνα Πρωθυπουργού κ. Γ.Παπανδρέου από το έτος 2010 και στοχεύει στην ενισχυμένη διμερή συνεργασία. Στο πλαίσιο αυτό ελληνικά και γερμανικά υπουργεία συνεργάζονται άμεσα και στενά, μεταξύ άλλων στους τομείς της υγείας, της οικονομικής ανάκαμψης, του τουρισμού, της έρευνας, της εκπαίδευσης, της αγοράς εργασίας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Πηγή: Πυροσβεστικό Σώμα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.