Επιτέλους στις καλένδες…

 

15/7/2016

Ο καταπληκτικός νόμος του Δένδια και του Πάτροκλου Γεωργιάδη,  με τη νέα τροπολογία στα ΜΠΑΖΑ….

Το ανεφάρμοστο νομικό κατασκεύασμα του 2014, που κατά την άποψή μου,  το μόνο στόχο που είχε,  ήταν η αναβαθμισμένη  διάλυση των εθελοντικών οργανώσεων της Πολιτικής Προστασίας και η δημιουργία έμμεσα  πρόσφορου εδάφους για κάποιες Εταιρίες, προκειμένου να αναλάβουν κάποιες  πυροσβεστικές δραστηριότητες  εργολαβικά  και όχι μόνο,   ευτυχώς πετιέται στα σκουπίδια .

Ιστορικό :

Από την έλευση του νόμου 3013 έως και την προηγούμενη χρονιά  ( 2015 )  υπήρχε τεράστιο πρόβλημα με το αν οι εθελοντές είναι ασφαλισμένοι η ΟΧΙ κ.τ.λ. Υπήρξαν επιστολές από το 2005 στον τότε Γ.Γ. Φούρλα για το ζήτημα.  Οι απαντήσεις , αν τις  δημοσιεύσω θα γελάσετε…

Το βιολί και το δούλεμα πήγε σύννεφο,  έως το 2015.

Το 2015, με τεράστια πίεση και ενέργειες η Κα Πατουλίδου (Περιφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης) αντέδρασε και ενημέρωσε τη Γ.Γ.Π.Π.
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ,  η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και αντιδρά ΑΜΕΣΑ .

Εκδίδετε η σχετική γνωμοδότηση και λύνετε το αιώνιο πρόβλημα της ασφάλισης των εθελοντών.
Μετά από αυτό, διαπιστώνει η Γ.Γ.Π.Π. και άλλο μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  αντιλαμβάνεται το πρόβλημα που δημιουργείται  σχετικά με το εθελοντικό κίνημα σε επίπεδο εμπλοκής της  προσφοράς κ.τ.λ. προετοιμάζει τροπολογία μας εκπλήσσει και πάλι.

Εγώ σας τα έλεγα όμως για το νόμο, τώρα τα λέει και το ίδιο το κράτος πλέον και τα ρυθμίζει :

Δεδομένου ότι η προαναφερθείσα διετία παρήλθε το Μάρτιο του 2016 και έως σήμερα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία η Εθνική Σχολή Πολιτικής Προστασίας από την οποία οι εθελοντές Πολιτικής Προστασίας οφείλουν να λάβουν πιστοποίηση και για αυτό το λόγω με την τροπολογία προτείνεται η αντικατάσταση διάταξης που ορίζει την αυτοδίκαιη διαγραφή των Εθελοντών και των Εθελοντικών Ομάδων από τα οικεία Μητρώα Εθελοντών και Εθελοντικών Οργανώσεων. Η μη αντικατάσταση της διάταξης θα σήμαινε την αυτοδίκαιη διαγραφή όλων των εθελοντών και εθελοντικών ομάδων από τα οικεία Μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με αποτέλεσμα τη λήξη λειτουργίας του εθελοντικού συστήματος πολιτικής προστασίας, τον αποκλεισμό των εθελοντικών οργανώσεων και των ειδικευμένων εθελοντών από το δυναμικό της πολιτικής προστασίας της Χώρας και ως εκ τούτου τον αποκλεισμό τους από την παροχή συνδρομής στους αρμόδιους κρατικούς φορείς στο έργο της προστασίας της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών από φυσικούς, ανθρωπογενείς και λοιπούς κινδύνους, που προκαλούν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Και κάτι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ που ίσως θέλει διευκρίνιση :

Ο 3013 περιείχε και την τροπολογία του ν.3536 Άρθρο 27 παράγραφος 6 του 2007.
Στις εθελοντικές οργανώσεις και στους ειδικευμένους εθελοντές του παρόντος περιλαμβάνονται και όσοι δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της αποστολής του Πυροσβεστικού Σώματος, με εξαίρεση εκείνους που  υπάγονται στη ρύθμιση του ν. 1951/1991 (ΦΕΚ 84 Α ́).

Για να δούμε, θα βλέπουμε τη φωτιά όταν καίγετε κανένα σπιτάκι σε χωριό και δεν θα επεμβαίνουμε μέχρι να έρθει το Π.Σ. μετά από 30 έως 180 λεπτά  ;

Αναρωτιέμαι
Από το 2000 έως Σήμερα ξέρετε κανένα άλλο Γενικό Γραμματέα με αυτή τη συμπεριφορά, Πλην ΒΕΒΑΙΩΣ του Καθηγητή Παπανικολάου ;

Που βρίσκονται όμως οι Ομοσπονδίες, τι διεκδικήσεις κατέθεσαν, τι βιολιά βαράνε ;
Θα μας δείξουν κανένα έγγραφο που έστειλαν  ;
Να ξέρετε όλοι σας, εγώ αγωνίστηκα, πολεμήθηκα,  χτυπήθηκα κάτω από τη μέση, με ψεύτικες καταγγελίες από πεθαμένους που αναστήθηκαν και έκαναν καταγγελία, από ανώνυμους, από πλαστογράφους επιθέτων, από τον υπερβολικό ζήλο κάποιων υπηρεσιακών παραγόντων… αλλά  θα συνεχίσω να αγωνίζομαι . Όλα αποδεχτήκαν μετά από εισαγγελικές έρευνες, ΨΕΜΑΤΑ και συκοφαντίες που πήγανε στο αρχείο χωρίς δίωξη.   ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ .

Συνάδελφοι ας στηρίξουμε την Πολιτική Προστασία και τους ανθρώπους της.
Προσωπικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους .

Νίκος Σαχινίδης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.