Κράνος Ασφαλείας Draeger HPS 3500 Basic Κόκκινο με γυαλιά ασφαλείας

Βαθμολογία

24/7/2016

Το νέο κράνος Drager HPS 3500 είναι ένα πολυλειτουργικό κράνος ασφαλείας κατάλληλο να παρέχει απόλυτη προστασία στις διαφορετικές απαιτήσεις των διασωστών κατά τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, στη δασοπυρόσβεση, στους απεγκλωβισμούς θυμάτων απο τροχαία ατυχήματα, στη διάσωση απο ύψος και κάθε άλλη επιχείρηση τεχνικής διάσωσης.

Με παράδοση στα μέσα ατομικής προστασίας, η Dräger Γερμανίας εδώ και 30 χρόνια κατασκευάζει κράνη πυρόσβεσης &διάσωσης αναπτύσσοντας νέες καινοτομίες που αφορούν την ασφάλεια του χρήστη, την εργονομία αλλά και την σχεδίαση για την κάλυψη των αναγκών όλων των φορέων και υπηρεσιών. Το νέο κράνος ασφαλείας HPS 3500 έρχεται ώς διάδοχος του επιτυχημένου μοντέλου HPS 3100, αυξάνοντας τα δεδομένα και προσφέροντας όχι μια, ούτε δυο, αλλά τρεις διαφορετικές πιστοποιήσεις για χρήση σε όλα τα πεδία εργασίας και διάσωσης, καλύπτοντας όλες τις απαιτούμενες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές σύμφωνα με :

 • ΕΝ 16471 :2014 (Πυροσβεστικά κράνη – Κράνη για Δασική Πυρόσβεση)
 • EN 16473 :2014 (Πυροσβεστικά κράνη – Κράνη για Τεχνική Διάσωση)
 • EN 12492 (Κράνη Διάσωσης Ορειβατικού τύπου)

ανταποκρινόμενο πλήρως στις προσδοκίες των πυροσβεστών και διασωστών σε όλο τον κόσμο.

Το κράνος Drager HPS 3500 προσφέρεται σε δυο εκδόσεις αναφορικά με τη σύσταση του κελύφους του εξωτερικά. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μεταξύ της πολυτελούς (Premium) έκδοσης στην οποία διατίθεται με ειδική βαφή, ή την στάνταρ (Basic) έκδοση στην οποία το χρώμα έχει ενσωματωθεί στην πρώτη ύλη του κελύφους, προσφέροντας μεγάλο πλεονέκτημα κυρίως στον αισθητικό τομέα (μετά απο μακροχρόνια χρήση), διότι οι γρατζουνιές δεν γίνονται εμφανείς όσο στη βαμμένη έκδοση.

Το νέο κράνος ασφαλείας Dräger HPS 3500 καλύπτει όλες τις προδιαγραφές για τον τομέα της βιομηχανίας και παρέχει ασύγκριτη προστασία για τις ανάγκες της δασοπυρόσβεσης, για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, για τεχνική διάσωση, για επείγουσα προνοσοκομειακή υποστήριξη, για υψηλού επιπέδου προστασία σε βιομηχανική χρήση, σε εργασίες που απαιτείται η προστασία απο τοξικά, προστασία απο ηλεκτρική αγωγιμότητα κ.α.

Το κράνος τεχνικής διάσωσης HPS 3500 μπορεί να συνδυαστεί με ποικιλία εξαρτημάτων όπως φακός με ρυθμιζόμενη βάση, κάλυμμα αυχένα με αντιπυρική προστασία, ωτοασπίδες, ασπίδια προστασίας για βιομηχανία ή και άλλα προστατευτικά μέσα που υπερκαλύπτουν τις ανάγκες κάθε χρήστη.

Το μοντέλο HPS 3500 είναι σχεδιασμένο ώς κράνος ελαφρού τύπου jet με καμπυλωτή ενίσχυση-προεξοχή, πλάτους περίπου 2cm, για απορρόφηση τυχόν κτυπημάτων και διαθέτει ειδικές οπές αερισμού με προστασία απο καύτρες στο επάνω μέρος του κελύφους του, με ειδικό σύστημα ανοίγματος και κλεισίματος για τον κατάλληλο αερισμό της κεφαλής του χρήστη.

Την ασφάλεια των ματιών αναλαμβάνουν τα ειδικά γυαλιά προστασίας που πληρούν το πρότυπο ΕΝ166 και το οποίο υπερκαλύπτουν με την προδιαγραφή 1Β9 αυξάνοντας την ορατότητα και την οπτική ασφάλεια του διασώστη – πυροσβέστη, ακόμα και σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας απο πυκνό καπνό, σκόνες και ομίχλη.

Για τη σωστή και σταθερή εφαρμογή του, το κράνος Drager HPS 3500 διαθέτει ειδικούς ιμάντες τύπου ΝΑΤΟ με υποσιάγωνο τεσσάρων σημείων.

Χαρακτηριστικά

 • Υψηλής ανθεκτικότητας θερμοπλαστικό κέλυφος, παρέχει εξαιρετική ασφάλεια απο κρούσεις αντικειμένων, ανθεκτικότητα στη φλόγα και την θερμοκρασία
 • Σύστημα ταχείας ρύθμισης το οποίο παρέχει τη δυνατότητα εύκολης ρύθμισης των ιμαντών συγκράτησης ακόμα και με γάντια, ρυθμίζοντας στο πίσω μέρος το κομβίο προσαρμογής της στεφάνης κεφαλής
 • Σύστημα συγκράτησης τεσσάρων (4) σημείων με άνετο υποσιάγωνο τύπου ΝΑΤΟ και δυνατότητα ρύθμισης για αυξημένη σταθερότητα, ανάλογα με το μέγεθος και τη μορφολογία της κεφαλής του χρήστη.
 • Κέλυφος με ειδικές οπές αερισμού στο επάνω μέρος του που αυξάνει την άνεση του χρήστη με ειδική μεταλλική σήτα εσωτερικά που διασφαλίζει τη στεγανότητα, καθώς και σύστημα ανοίγματος και κλεισίματος κατά επιλογή.
 • Δυνατότητα προσαρμογής επιπλέον εξοπλισμού όπως φακός, ωτοασπίδες, ενδοεπικοινωνία, αντιπυρικό αυχενικό κάλυμμα, ασπίδια προστασίας προσώπου κ.α.
 • Αυτοκόλλητες αντανακλαστικές ταινίες υψηλής ευκρίνιας της 3Μ™σε διάφορα χρώματα, που αυξάνουν την ασφάλεια του χρήστη σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας, με διαθέσιμα χρώματα κίτρινο, κόκκινο και ασημί γκρίζο.
 • Προαιρετικά κάλυμμα αυχένα απο αντιπυρικό υλικό με σύστημα Velcro το οποίο προστατεύει τον αυχένη στην περίμετρο του λαιμού και κλείνει ερμητικά στο μπροστινό του μέρος περιορίζοντας καύτρες και άλλα αντικείμενα να εισέρθουν εντός της στολής του χρήστη (Dutch Design / Scarf Version)
 • Προστατευτικά γυαλιά υψηλής ποιότητας με αντιχαρακτική επεξεργασία, πιστοποιημένα για πυροσβεστική χρήση σύμφωνα με το ΕΝ 166 και το ΕΝ 14458 με οπτική προστασία τύπου 1Β9 για την προστασία των οφθαλμών από καπνούς, σκόνη και θραύσματα
 • Υποστηρίζει την προσαρμογή μάσκας – κράνους – συνδυασμό με μάσκες ολόκληρου προσώπου. Η προσαρμογή μεταξύ μάσκας και κράνους είναι με σύστημα φέρουσας ασφάλισης και αγκιστώνει σταθερά στο κέλυφος

Προτεινόμενη Χρήση

Το κράνος Drager HPS 3500 καλύπτει όλες τις προδιαγραφές για τον τομέα της βιομηχανίας και παρέχει ασύγκριτη προστασία για τις ανάγκες της δασοπυρόσβεσης, για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, για τεχνική διάσωση, για επείγουσα προνοσοκομειακή υποστήριξη, για υψηλού επιπέδου προστασία σε βιομηχανική χρήση, σε εργασίες όπου απαιτείται η προστασία απο τοξικά, η προστασία απο ηλεκτρική αγωγιμότητα κ.α.

Προδιαγραφές

Πιστοποιήσεις κράνους :

 1. ΕΝ 16471 : 2014 Δασοπυρόσβεσης
 2. ΕΝ 16473 : 2014 Τεχνικής Διάσωσης
 3. ΕΝ 12492 : 2012 Ορεινής Διάσωσης
 • Πιστοποιήσεις γυαλιών : ΕΝ 166:2004, ΕΝ 14458:2004
 • Μέγεθος : Ένα μέγεθος (one size) με ρυθμιζόμενη εσωτερική στεφάνη 52 έως 64 cm
 • Διαστάσεις : 240.0 (Π) x 295.0 (Μ) x 193.0 (Y) mm
 • Βάρος κράνους : 780 gr
 • Εξωτερικό κέλυφος : Πολυαμίδιο με υαλονήματα
 • Εσωτερικός σχεδιασμός : Πυρίμαχο και πλενόμενο κεφαλόδεμα 4 σημείων, υποσιάγωνο με πόρπη ταχείας απασφάλισης, δίχτη κεφαλής Kernel/Viscose
 • Σύστημα εξαερισμού : Συνεχώς ρυθμιζόμενο

Πηγή : http://neomed.gr

(Visited 67 times, 1 visits today)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.