Το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης στο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας

 

27/11/2013

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου μετά από πρόσκληση του 3ου, 19ου & 22ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο και έκανε παρουσίαση του κοινωνικού έργου του Πυροσβεστικού Σώματος & των εθελοντών του, στους μικρούς μαθητές με μεγάλη επιτυχία.

Οι Εθελοντές του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης παρουσίασαν μέρος του εξοπλισμού τους, τα μέσα ατομικής προστασίας τους καθώς και εξήγησαν στους μικρούς μας φίλους την επικινδυνότητα της πυρκαγιάς την σωστή χρήση του πυροσβεστήρα την αποφυγή παιχνιδιών με σπίρτα αναπτήρες κ.α.

Κατόπιν μέσω της συναδέλφου βρεφονηπιοκόμου Εθελόντριας κ. Τελώνη Νατάσας έγινε διαδραστικός διάλογος με τα νήπια αναφορικά με το πώς βλέπουν τα παιδιά τους πυροσβέστες, αν γνωρίζουν το τηλεφωνικό νούμερο της πυροσβεστικής, τι θα κάνουν εάν πάρει φωτιά το δάσος ή το σπίτι τους. Οι εθελοντές πυροσβέστες έδωσαν μεγάλη έμφαση στην αφομοίωση της εικόνας του πυροσβέστη με την αναπνευστική συσκευή και την απόρριψη του φόβου ως εικόνας από την μεριά των νηπίων.  (Στο μεγαλύτερο ποσοστό τα νήπια και τα παιδιά σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού ή γενικότερου φόβου κρύβονται κάτω από τα κρεβάτια τους ή σε δυσπρόσιτα σημεία και δεν εξέρχονται εύκολα αν δεν είναι γνωστή η εικόνα του ανθρώπου που θα αντικρύσουν, πόσο μάλλον ενός πυροσβέστη με μάσκα και μπουκάλες).

Δόθηκε επίσης η ευκαιρία σε όλα τα παιδάκια να δοκιμάσουν τα κράνη των πυροσβεστών (προς μεγάλη τους χαρά) καθώς και τα γάντια τους. Στο τέλος ακολούθησε μια μικρή παράσταση με ένα συνάδελφο ο οποίος έχασε την ισορροπία του μέσα σε ένα σπίτι που καιγόταν και οι συνάδελφοι του τον γλύτωσαν με την τεχνική της έρευνας & διάσωσης, κάτι που ενθουσίασε τους μικρούς μας φίλους αλλά και τους νηπιαγωγούς που βρισκόταν στο χώρο.

Από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης παρέστησαν οι :

  • Νατάσα Τελώνη Εθελοντής Πυρονόμος (Bρεφονηπιοκόμος)
  • Πελέκη Μαρίνα Εθελοντής Πυροσβέστης (Δημόσιος Υπάλληλος)
  • Χατζηδάκης Κώστας Εθελοντής Πυροσβέστης (Ιδιωτικός Υπάλληλος)
  • Ρέτσιος Ιωάννης Εθελοντής Πυρονόμος (Ιδιωτικός Υπάλληλος)

Οι φωτογραφίες κατόπιν παράκλησης του νηπιαγωγείου (περί προσωπικών δεδομένων) έχουν δεχθεί επεξεργασία στα σημεία όπου φαίνονται τα πρόσωπα των νηπίων.

Ρεπορτάζ για το Fire.gr, Γκελέκα Κοραλία

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.