16ο Διασωστικό Σχολείο 2016 της Ο.ΔΙ.Κ.

 

3/8/2016

Δωρεάν σχολεία διάσωσης, αυτοπροστασίας και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, τα 16οστην σειρά και με διάρκεια οκτώ (8) εβδομάδων, διοργανώνει φέτος η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.) τα οποία απευθύνονται σε όλους τους πολίτες.

Τα σχολεία ξεκινούν σε τέσσερις (4) πόλεις ταυτόχρονα, στη Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Χαλκίδα και Θήβα, την Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 και θα λήξουν στις 12 Δεκεμβρίου 2016. Τα θεωρητικά μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 18:00 – 22:00 στις αίθουσες που έχουν κλεισθεί στις αντίστοιχες πόλεις για τον ανάλογο σκοπό. Επιπλέον, σε κάποια Σαββατοκύριακα, βάση προγράμματος, θα γίνονται οι πρακτικές εκπαιδεύσεις για όλους τους συμμετέχοντες.

Στις θεματικές του σχολείου διάσωσης περιλαμβάνονται:

  • α) μαθήματα ειδικών Πρώτων Βοηθειών,
  • β) τρόποι αυτοπροστασίας σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, όπως είναι οι σεισμοί και οι πλημμύρες,
  • γ) ασφαλή ναυαγοσωστική – δηλαδή την ασφάλεια και την αντιμετώπιση κινδύνων στη θάλασσα και σε ορμητικά νερά,
  • δ) αρχές προσανατολισμού,
  • ε) διάσωση σε ορεινό πεδίο,
  • στ) επικοινωνίες και
  • ζ) ανθρωπιστικές αποστολές.

Το παρόν δίνει η Πυροσβεστική υπηρεσία με ενημέρωση για την δοσοπροστασία και την δασοπυρόσβεση, η Πολιτική προστασία, το τμήμα σεισμολογίας του Α.Π.Θ, ψυχολόγος κλπ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο (2) υποχρεωτικά για την πρακτική εκπαίδευση Σαββατοκύριακα, το ένα στην περιοχή 3-5 Πηγάδια, στην Νάουσα όπου θα γίνει η πρακτική εκπαίδευση της θεματολογίας των πρώτων βοηθειών και το δεύτερο στην Αριδαία, στα λουτρά Πόζαρ όπου θα γίνει η εκπαίδευση ασφαλούς ναυαγοσωστικής και η πρακτική βουνού με αναρρίχηση και καταρρίχηση από γέφυρα. Επίσης ημερίδες πρακτικής στην χρήση του εξοπλισμού καταστροφών και στην πρακτική προσανατολισμού και έρευνας.

2015-07-17_sunekp_komak_03

Όσοι επιθυμούν να γίνουν εθελοντές διασώστες αλλά και δόκιμα μέλη στην Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων, μπορούν να συνεχίσουν την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευσή τους και μετά τα δωρεάν σχολεία, επιλέγοντας το τμήμα που προτιμούν. Κάθε τμήμα της Ο.ΔΙ.Κ. είναι στημένο και οργανωμένο, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας επιχείρησης έρευνας και διάσωσης σε οποιεσδήποτε συνθήκες, στο βουνό, στο υγρό στοιχείο, σε φυσικές καταστροφές, στις πρώτες βοήθειες κλπ., ενώ η διδακτική ύλη και οι θεματικές ενότητες βασίζονται στις προδιαγραφές και τις κατευθυντήριες γραμμές (guidelines) που θέτουν οι διεθνείς φορείς. Τα μαθήματα γίνονται από έμπειρους εκπαιδευτές της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, ιδιώτες εκπαιδευτές αλλά και κρατικούς φορείς και απευθύνονται σε κάθε πολίτη και ιδιαίτερα σε όσους θέλουν να υποστηρίζουν εθελοντικά επιχειρήσεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και σε όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν προσφέροντας κοινωνικό έργο μαζί μας. Ειδικά τα μαθήματα που αφορούν τις Πρώτες Βοήθειες προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις σε όσους τα παρακολουθούν, ώστε να είναι σε θέση να βοηθήσουν, οποιαδήποτε στιγμή, το συνάνθρωπό τους που βρίσκεται σε ανάγκη ή κινδυνεύει η ζωή του.

Στα σχολεία της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.), μπορούν να συμμετέχουν όλοι, άνω των 18 ετών, ανεξαρτήτου φύλου, μόρφωσης και φυσικής κατάστασης.

Γενικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο τηλέφωνο 2314 009585 ή στο 6944 700513 (Παναγιώτης) στο www.odik.gr ή στο facebookπληκτρολογώντας ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ (θα βρείτε 6-7 σελίδες και ομάδες).

Πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα των σχολείων θα πάρετε με την εγγραφή σας στην ομάδα μας. Οι εγγραφές ξεκίνησαν και οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για την Θεσσαλονίκη επικοινωνήστε με τον Παναγιώτη στο 6944 700513, για την Αθήνα με τον Μάκη στο 6947 302126, για την Χαλκίδα με την Μαρία στο 6938 353660 και για την Θήβα με τον Γιάννη στο 6987 452925.

Σας περιμένουμε, να γνωριστούμε….

Πηγή : www.odik.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.