Άσκηση επικοινωνιών με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού

 

9/12/2013

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού, διοργανώθηκε άσκηση επικοινωνιών με τη συμμετοχή πολλών εθελοντικών οργανώσεων και με πρωτοβουλία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, στην οποία ανατέθηκε το συντονιστικό κέντρο της άσκησης συμμετείχε με το κινητό κέντρο επιχειρήσεων «ΕΡΜΗΣ» και παραχωρώντας για τις ανάγκες της άσκησης το ειδικό ραδιοδίκτυο της. Στο πλαίσιο της άσκησης πραγματοποιήθηκαν επαφές με όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και τους Δήμους της βόρειας Ελλάδας, τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ΕΛ.ΑΣ., την Τροχαία Θεσσαλονίκης, το Αεροδρόμιο Μακεδονία και τα πέντε Δημοτικά διαμερίσματα της πόλης. Μεγάλος αριθμός εθελοντών από άλλες οργανώσεις όπως ο ΟΦΚΑΘ, η ΕΕΕΔ, ο ΣΚΒΕ, κ.ά. λειτούργησαν ως σύνδεσμοι επικοινωνιών και παρείχαν τηλεπικοινωνιακή στήριξη στην άσκηση, η οποία είχε ως εικονικό σενάριο την αποκατάσταση των επικοινωνιών όλων των αρμοδίων φορέων σε μια ενδεχόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το τηλεπικοινωνιακό κέντρο επισκέφθηκε και ο Περιφερειάρχης, κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος και διαβίβασε σύντομο χαιρετισμό μέσω του δικτύου. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΕΡΒΕ και μέρος των επαφών πραγματοποιήθηκε μέσω του ραδιοερασιτεχνικού δικτύου, βάση του σχεδιασμού που εκπονήθηκε από κοινού και λειτούργησε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης συγχαίρει όλους όσοι συμμετείχαν στην άσκηση και τους ευχαριστεί για την άριστη συνεργασία.

Πηγή: www.hrt.org.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.