Ιδιοκτήτης ναυπηγείων εμπόδισε έλεγχο από την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

 

27/10/2016

Την παρεμπόδιση από τον ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Σπανόπουλου στο Πέραμα στα μέλη της Μεικτής Επιτροπής για την Υγιεινή και Ασφάλεια Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος να εισέλθουν για προγραμματισμένο έλεγχο στο χώρο του Ναυπηγείου, σήμερα Δευτέρα 24 Οκτώβρη, καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Το κλαδικό Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε τον ιδιοκτήτη του Ναυπηγείου, ο οποίος με περίσσιο θράσος, υβρίζοντας και απειλώντας τα μέλη της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας, που ενώ επέβαιναν σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Λιμεναρχείου, παρουσία και εκπροσώπου του Λιμενικού Τμήματος Περάματος, δεν τους επέτρεψε να μπουν στο Ναυπηγείο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 21 Οκτώβρη κατά τη διάρκεια ελέγχου στο συγκεκριμένο ναυπηγείο, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε συνεργείο που εκτελούσε εργασίες χωρίς άδεια και με ανασφάλιστους εργαζόμενους, ενώ επιβλήθηκαν από την Επιτροπή οι ανάλογες κυρώσεις. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που εργοδότες αντιμετωπίζουν τους συγκεκριμένους ελέγχους από τις Μεικτές Επιτροπές με ανάλογο τρόπο.

Καταδικάζουμε τέτοιου είδους ενέργειες, την στιγμή που δίνουμε καθημερινή μάχη ώστε οι έλεγχοι να είναι καθημερινοί και ουσιαστικοί στην ευρύτερη περιοχή όπου εκτελούνται ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες, καθώς επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει εργατικά ατυχήματα λόγω της ελλιπούς εφαρμογής των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας, όπως επίσης μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

Σοβαρές ευθύνες φέρει η κυβέρνηση, που ακολουθώντας την τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, απαξιώνει τη διαδικασία των ελέγχων, οπλίζοντας τα χέρια των εργοδοτών ώστε να καταστρατηγούν τη νομοθεσία και να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων.
Καλούμε για μια ακόμα φορά τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να βάλουν φρένο σε τέτοιου είδους πρακτικές».

Πηγή : www.902.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.