Η εργασία σε κρύο περιβάλλον μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για προβλήματα οσφυαλγίας και αυχεναλγίας

Βαθμολογία

21/11/2016

Τα αποτελέσματα κλινικής μελέτης που έγινε στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής της Εργασίας του Πανεπιστημίου Umeå της Σουηδίας δημοσιεύτηκαν στο τελευταίο τεύχος του Ιατρικού περιοδικού ‘International Archives of Occupational and Environmental Health’ (Διεθνή Αρχεία Εργασιακής και Περιβαλλοντικής Υγείας). Η κλινική μελέτη εξέτασε τα προβλήματα σπονδυλικής στήλης σε σύνολο 134.754 ανδρών εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα. Η ομάδα των εργαζομένων που εξετάστηκε περιλάμβανε εργάτες σε χειρωνακτικές εργασίες, εργαζόμενους γραφείου και επιστάτες.

Η μελέτη περιελάμβανε εργαζόμενους σε διάφορες περιοχές της χώρας, από τις νοτιότερες έως τις βορινότερες περιοχές, ενώ στα στοιχεία της μελέτης περιελήφθησαν και στοιχεία της μέσης θερμοκρασίας του εργασιακού περιβάλλοντος, καθώς επίσης και άλλοι παράγοντες με συσχέτιση με προβλήματα σπονδυλικής στήλης, όπως η ηλικία, το σωματικό βάρος και το κάπνισμα.

Η στατιστική ανάλυση των στοιχείων έδειξε ότι η συχνότητα πόνου στην μέση (οσφυαλγία) και πόνου στον αυχένα (αυχεναλγία) ήταν υψηλότερη στους χειρωνακτικά εργαζόμενους σε σχέση με τους επιστάτες και τους εργαζόμενους γραφείου.

Επίσης τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι στις ψυχρότερες βορινότερες περιοχές είχαν αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν οσφυαλγία και αυχεναλγία σε σχέση με τους εργαζόμενους στις λιγότερο ψυχρές νοτιότερες περιοχές. Ο κίνδυνος για τα προβλήματα αυτά αυξανόταν αναλογικά όσο μειωνόταν η μέση θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Τα συμπεράσματα της μελέτης δείχνουν πιθανότητα αυξημένου κινδύνου προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης σε εργάτες του κατασκευαστικού τομέα που εργάζονται σε ψυχρό περιβάλλον καθώς και το γεγονός ότι η εργασία σε κρύο περιβάλλον στο ύπαιθρο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για προβλήματα οσφυαλγίας καθώς και αυχεναλγίας.

Πηγή : http://backcare.gr

 

(Visited 2 times, 1 visits today)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.