Επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Αρχηγείο ΠΣ και συνάντηση με Εθελοντές Πυροσβέστες

 

10/12/2013

Το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και τον Α’ Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών επισκέφτηκε στις 5 Δεκέμβριου, με αφορμή την Ημέρα του Εθελοντή Πυροσβέστη, κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τις κ.κ. Χαρά Καφαντάρη, Μαρία Διακάκη και Έφη Γεωργοπούλου, καθώς και τον εκπρόσωπο του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσο Μαυρόπουλο. Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν ο Διοικητής του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εθελοντισμού ΑΠΣ καθώς και μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΕΠΣ.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου παρουσία και στελεχών όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικά μέσα, την μείωση των πιστώσεων, την τριχοτόμηση του προσωπικού, καθώς και την μη δυνατότητα άμεσης απόδοσης εξοπλισμού και μέσων ατομικής προστασίας στους εθελοντές πυροσβέστες, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να τα πληρώνουν οι ίδιοι προκειμένου να ανταπεξέλθουν με ασφάλεια στα καθήκοντά τους. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε η στήριξη στο έργο του Σώματος και δόθηκε η διαβεβαίωση ότι, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει κυβερνητικό ρόλο, θα προχωρήσει στην ουσιαστική αναβάθμιση του Π.Σ. και της Πολιτική Προστασίας, μέσα από διαδικασίες ουσιαστικής διαβούλευσης με την συμμετοχή του ίδιου του προσωπικού, επιστημονικών φορέων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Π.Σ.

Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με εθελοντικό και έμμισθο προσωπικό του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού στο χώρο εκδηλώσεων του Αρχηγείου όπου τους ενημέρωσαν για τις ενέργειες που πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την υποστήριξη του πυροσβεστικού προσωπικού και του Σώματος, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το προσωπικό και απαντήθηκαν σχετικές ερωτήσεις. Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΕΠΣ κ. Δημήτρης Ζέρβας, στη σύντομη τοποθέτησή του, ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για την συνεχή στήριξη στις προσπάθειες της ΠΕΕΠΣ για την χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας στο εθελοντικό προσωπικό και την περαιτέρω αναβάθμιση του Θεσμού, σημειώνοντας επίσης ότι η πρωτοβουλία τους να επισκεφτούν και να συναντηθούν με εθελοντές πυροσβέστες την συγκεκριμένη ημέρα, στο χώρο όπου υπηρετούν εθελοντικά, τους τιμά ιδιαίτερα. 


Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος
Σωζοπόλεως 28,Αθήνα ΤΚ 10446
Τηλ:210-8044999, Fax 210-8044799

Σχετικοί Σύνδεσμοι: Π.Ε.Ε.Π.Σ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.