Με 28 πυροσβέστες, 24 διασώστες και 17 δασοπυροσβέστες η Κύπρος στο Ισραήλ

 

27/11/2016

Τελ Αβίβ: H κυπριακή αποστολή που αναχώρησε το πρωί για το Ισραήλ προκειμένου να συμβάλει στην κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, χωρίστηκε σε 6 πυροσβεστικούς σταθμούς και ανταποκρίνεται σε επεισόδια πλάι στους Ισραηλινούς πυροσβέστες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολύβια Μιχαηλίδου.

«Είναι όλοι πολύ καλά στην υγεία τους. Η συνεργασία με τις Ισραηλινές Αρχές είναι άψογη. Επικεφαλής της κυπριακής αποστολής έχει τεθεί ο Αν. Διευθυντής Πολιτικής Άμυνας, κ. Χρυσήλιος Χρυσηλίου», κατέληξε. Νωρίτερα, η κ. Μιχαηλίδου είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει στην προσπάθεια πυρόσβεσης με 28 πυροσβέστες, 24 διασώστες της Πολιτικής Άμυνας και 17 δασοπυροσβέστες.

Δελτίο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Το προσωπικό της Π.Υ  στελεχώνει τους κύριους Πυροσβεστικούς Σταθμούς των πόλεων Χάιφας, Χαντέρα και Τιβόν. Στελεχώνουν τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς μαζί με συναδέλφους του Πυροσβεστικού Σώματος του Ισραήλ και ανταποκρίνονται σε κάθε μορφής επεισόδια είτε αυτά αφορούν αστικές πυρκαγιές είτε πυρκαγιές υπαίθρου ή διασώσεις από ατυχήματα. Δεν παρατηρούνται οποιαδήποτε προβλήματα σε σχέση με την αποστολή τους καθότι τα οχήματα , αντλίες και λοιπός πυροσβεστικός και διασωστικός εξοπλισμός είναι παρόμοιος με το δικό μας εξοπλισμό και οχήματα. Διαμένουν στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς, βρίσκονται σε επιφυλακή και ανταποκρίνονται όταν παραστεί ανάγκη. Η εν λόγω αποστολή κρίθηκε ως αναγκαία με σκοπό την ξεκούραση των Ισραηλινών πυροσβεστών. Ο επικεφαλής της αποστολής βρίσκεται σε συνεχή επαφή ως σύνδεσμος με τις αρχές του Πυροσβεστικού Σώματος του Ισραήλ και με το Διευθυντή της Υπηρεσίας μας κ. Μάρκο Τράγκολα τον οποίο ενημερώνει σχετικά. Αυτή η τακτική θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί ο σκοπός της αποστολής.

Πηγή : www.philenews.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.