Χωρίς πετρέλαιο οι πυροσβεστικοί σταθμοί και τα οχήματα

 

12/12/2013

Την έλλειψη πετρελαίου τόσο στους σταθμούς και τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής στην Περιφέρεια Ηπείρου όσο και στα οχήματα τονίζει με επιστολή-καταγγελία η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων της συγκεκριμένης περιφέρειας προς τον υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Δένδια, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της Ένωσης Μαργέλης Ζώης και ο γενικός γραμματέας Φάκας Βασίλειος.

Αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης είναι αφενός οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής να είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε περιβάλλον ψύχους και αφετέρου τα οχήματα να μην μπορούν να κινηθούν σε περίπτωση συμβάντων.

Ακολουθεί η επιστολή-καταγγελία:

Κύριε Υπουργέ

Αναγκαζόμαστε με την παρούσα καταγγελία να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για το θέμα που αντιμετωπίζουμε τόσο με το πετρέλαιο κίνησης όσο και με το πετρέλαιο θέρμανσης. Είναι αδιανόητο για το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο είναι κατεξοχήν μηχανοκίνητο σώμα, να μην υπάρχει πετρέλαιο, ώστε να κινηθούν τα οχήματα σε περίπτωση συμβάντος, αλλά και τώρα με τον παγετό να μην μπορούν να βάζουν σε λειτουργία πιο συχνά τα οχήματα, ώστε να μην παγώνουν οι μηχανές, ενώ σε κάποιες Υπηρεσίες έμειναν μόνο με τα καύσιμα που είχαν τα ντεπόζιτα των οχημάτων και η χορήγηση σε καύσιμα που έγινε τις τελευταίες ημέρες ήταν σχεδόν μηδαμινή.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα όμως αφορά στο θέμα του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς δεν υπάρχει σταγόνα σε κανέναν Πυροσβεστικό Σταθμό ή Κλιμάκιο της Περιφέρειας Ηπείρου και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι υπάλληλοι κυριολεκτικά να παγώνουν, αφού είμαστε στη μέση του χειμώνα και εδώ και καιρό στην πλειονότητα σχεδόν των Υπηρεσιών της Περιφέρειάς μας το θερμόμετρο δείχνει κάτω από το μηδέν, καθώς όλες σχεδόν είναι σε ορεινά σημεία και ο χειμώνας έχει μεγαλύτερη διάρκεια σε αυτές τις περιοχές.

Κύριε Υπουργέ, ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας, ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα να επανέλθει στην πλήρη επιχειρησιακή του ετοιμότητα, 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, και όχι μόνο την αντιπυρική περίοδο, καθώς ποτέ δεν σταματάμε να εργαζόμαστε όλο το έτος. Παρά τις ενέργειες που έχουν γίνει από την Περιφέρειά μας για χορήγηση πετρελαίου εδώ και μήνες, δεν έχει υπάρξει λύση τόσο στο θέμα κίνησης των οχημάτων όσο και στο θέμα στέγασης των υπαλλήλων και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σε λίγες ημέρες, εάν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο, το σύνολο των οχημάτων να είναι στο συνεργείο και οι υπάλληλοι στα νοσοκομεία άρρωστοι.

Πηγή: www.zougla.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.