Εκπαιδεύουν με το «έτσι θέλω» πυροσβέστες για τα 14 αεροδρόμια της Fraport

 

10/1/2017

Χωρίς να κάνουν κάποια αίτηση, επιλέχθηκαν πυροσβέστες για να εκπαιδευτούν, με σκοπό την πυρόσβεση και διάσωση στα 14 αεροδρόμια που ανέλαβε η γερμανική εταιρία Fraport.

Αντίδραση έχει προκαλέσει στο Πυροσβεστικό Σώμα, η  διαταγή που δόθηκε από το αρχηγείο Πυροσβεστικου Σώματος, με υπογραφή αρχηγού, να μετακινηθούν 92 πυροσβέστες για εκπαίδευση 10 ημερών στην Π.Υ του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι πυροσβέστες που θα εκπαιδευτούν θα επανδρώσουν και τα συγκεκριμένα αεροδρόμια ανά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τσαλή, πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, «από αυτή την διαταγή αυτή προκύπτει ότι 5 από τους 92 συναδέλφους είναι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία». Η Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στέλνει επιστολή διαμαρτυρίας στον αρχηγό του Π.Σ, καθώς δεν υπήρχε καμία αίτηση πυροσβέστη για να εκπαιδευτεί για τα συγκεκριμένα 14 αεροδρόμια. «Ρωτάμε ευθέως τον κ. αρχηγό με τι κριτήρια επιλέχθηκαν οι συνάδελφοι αφού δεν υπήρχε αίτηση τους» αναφέρει ο Δημήτρης Τσαλής στο Seleo.

«Αυτές οι πρακτικές μας γυρίζουν χρόνια πίσω, έχουμε υποχρέωση και καθήκον να διαφυλάξουμε τα νόμιμα συμφέροντα των συναδέλφων και θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια. Η πρόταση που έχουμε καταθέσει είναι να κάνουν 330 προσλήψεις και όχι να πάρουν από την υπάρχουν δύναμη» δηλώνει ο πρόεδρος της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ.

Η επιστολή προς τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος:

Πηγή : http://www.seleo.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.