Πάτρα – Ο απολογισμός του Πατρινού Καρναβαλιού 2017

 

2/3/2017

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η ανταπόκριση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην αντιμετώπιση των τριακοσίων εφτά (307) περιστατικών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ημερών του Πατρινού Καρναβαλιού 2017.

Αναλυτικότερα, τα περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν είχαν ως εξής:

Μέθη 119

Παθολογικά 21

Ορθοπεδικά 45

Οφθαλμολογικά 19

Εκδορές 29

Θλαστικά Τραύματα 25

Ρινορραγίες 4

Αναπνευστικά 19

Εγκαύματα 25

Καρδιολογικά 1

Από τα τριακόσια εφτά (307) ανωτέρω έκτακτα περιστατικά, τριάντα (30) χρειάσθηκε να διακομιστούν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία με το ασθενοφόρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ τα υπόλοιπα αντιμετωπίστηκαν είτε στα σημεία που συνέβησαν, είτε στον Υγειονομικό Σταθμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο άνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου, συμβάλλοντας στην αποφόρτιση του Συστήματος Υγείας.

Τέλος, ένα μικρό παιδί έχασε τους γονείς του και κατέφυγε σε ομάδα Σαμαρειτών. Οι οποίοι το μετέφεραν στο κέντρο επιχειρήσεων όπου παρέμεινε προστατευμένο μέχρι τον εντοπισμό των γονιών του και την παράδοση του σε αυτούς.

Για την υγειονομική και διασωστική κάλυψη των δύο τελευταίων παρελάσεων και της τελετής λήξης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κινητοποίησε φέτος δύναμη 140 Εθελοντών ανά ημέρα, καλύπτοντας όλο το μήκος των παρελάσεων και τα σημεία συγκέντρωσης των καρναβαλιστών και των θεατών.

Στο άνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, οργανώθηκε και λειτούργησε όπως κάθε χρόνο, Υγειονομικός Σταθμός στελεχωμένος από Εθελοντές Σαμαρείτες και Διασώστες με ειδικότητες Ιατρών και Νοσηλευτών καθώς και  Ειδικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Τηλεπικοινωνιών.

Για τις ανάγκες της κάλυψης ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διέθεσε επίσης, ένα ασθενοφόρο όχημα, ένα όχημα μεταφοράς και ένα διασωστικό όχημα με εξοπλισμό διάσωσης και τον απαραίτητο υγειονομικό, διασωστικό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.

Επιπλέον, για την τελετή λήξης, διατέθηκε εκτός των άλλων και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος με το πλήρωμά του και ομάδα Ναυαγοσωστών Αυτοδυτών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαριστεί θερμά το Δήμο Πατρέων, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρέων, το Ε.Κ.Α.Β.,την αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Παναγία η Βοήθεια”, του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας” και του “Καραμανδανείου” Νοσοκομείου παίδων για την άψογη συνεργασία!

Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη στην ετοιμότητα των εθελοντών και την υλοποίηση του σχεδιασμού αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών, κρίσιμο καρδιολογικό περιστατικό αντιμετωπίστηκε από τους Διασώστες και του Γιατρούς μας στο άνω μέρος της πλατειάς Γεωργίου, το οποίο κατέστη δυνατό να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας με το ασθενοφόρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  σε λιγότερο από δύο λεπτά της ώρας στο νοσοκομείο.

Ευχαριστούμε το κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης για την διάθεση των τεσσάρων μοτοσικλετιστών της Ομάδας Δίας, οι οποίοι συνόδευσαν το ασθενοφόρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κατά την μεταφορά του ανωτέρου περιστατικού.

Επίσης ένα μεγάλο “ευχαριστώ” απευθύνει η Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών, Ανδριάνα Φιλοπούλου, στους ακούραστους Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες, που με άφθαστο επαγγελματισμό προσέφεραν τις υπηρεσίες τους!

Ανδριάνα Φιλοπούλου
Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών Ε.Ε.Σ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.