Παρουσίαση του κράνους Heros®-xtreme της Rosenbauer

13/12/2013

Βασιζόμενη στη 15ετή εμπειρία της με κράνη ασφαλείας η Αυστριακή Rosenbauer δημιούργησε το 2005 το κράνος πυρόσβεσης Heros®xtremeΗ επανασχεδίαση του σύμφωνα με τις νεότερες απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας ολοκληρώθηκε το 2013 και σας το παρουσιάζουμε εξαρχής καθώς πλέον είναι  σχεδιασμένο σύμφωνα με το EN 443:2008, prEN 16471:2012 & prEN 16473:2012.

Το κράνος Heros®xtreme είναι ένα από τα καλύτερα κράνη πυρόσβεσης στο κόσμο.

 • Σχεδίαση και Ανάπτυξη σύμφωνα με το EN 443:2008
 • Μεγάλη αντίσταση στη πρόσκρουση και τη διάτρηση του κελύφους του κράνους ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες θερμοκρασίες
 • Πρωτότυπη ιδέα εφαρμογής φακού στο κράνος (Παγκόσμια πατέντα)
 • Εργονομική εσωτερική επένδυση
 • Υποσιάγωνο τραπεζοειδούς σχήματος για μεγαλύτερη σταθερότητα
 • Εύκολη προσαρμογή του κράνους με εξωτερικό ρυθμιστή
 • Ασπίδα προσώπου και προστατευτικό κάλυμμα ματιών

Το κράνος Heros®xtreme μπορεί να δεχθεί όλες τις κοινές  προσωπίδες αναπνευστικών συσκευών με μεγάλη ευκολία. Είτε έχετε αναπνευστική συσκευή με προσωπίδα που προσαρμόζεται με κεφαλόδεμα 5 σημείων είτε με προσωπίδα με clips που προσαρμόζονται στο κράνος είτε με το σύστημα της Rosenbauer όλα είναι δυνατόν να εφαρμοστούν στο Heros®xtreme.

Το Heros®xtreme διαθέτει δύο ειδών προστατευτικά καλύμματα προσώπου. Το πρώτο καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο προσφέροντας προστασία από θερμότητα ή αντικείμενα υποστηρίζοντας και τους  χρήστες οι οποίοι μπορεί να φορούν γυαλιά χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία του καλύμματος. Στην δεύτερη περίπτωση το μισό κάλυμμα προστατεύει μόνο τα μάτια σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί να κάνει κάποιες πιο εύκολες εργασίες που χρειάζεται όμως προστασία στα μάτια από αντικείμενα ( όπως κοπή ξύλων , η εργασία με τροχό κοπής μετάλλων κλπ..)

Με το εξωτερικό σύστημα ratchet ο χρήστης μπορεί πολύ εύκολα να προσαρμόσει το κράνος στο επιθυμητό μέγεθος του κεφαλιού του απλά περιστρέφοντας το εξωτερικό κομβίο σύμφωνα με τη φορά το ρολογιού ή αντιστρόφως. Το εξωτερικό κομβίο είναι τύπου rachet και σε τέτοιο σημείο ώστε να είναι εύκολη η χρήση του ακόμα και φορώντας τα πυροσβεστικά γάντια. Το δε ύψος μπορεί να ρυθμιστεί από το εσωτερικό του αυξομειώνοντας τους δύο εσωτερικούς ιμάντες μόνο.

Ολοκληρωτικά νέα επένδυση και ενίσχυση στο εξωτερικό κέλυφος του κράνους έτσι ώστε να αντέχει σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες αλλά και στη διάτρηση ή τη καταπόνηση από αιχμηρά αντικείμενα.

Νέο σύστημα προσαρμογής φακού στο κράνος πυρόσβεσης

 • Τεχνολογία LED με διάρκεια ζωής πάνω από 100.000 ώρες
 • Εξαιρετικά δυνατή δέσμη φωτός
 • Αντιεκρηκτικός (Τ4)
 • Εύκολη προσαρμογή του φακού στο κράνος ή αφαίρεση του με το κουμπί που βρίσκεται στο μέσο του κράνους κάτω από την βάση.
 • Καταπληκτική καινοτομία καθώς η δέσμη φωτός ακολουθεί πιστά το οπτικό πεδίο του χρήστη αποκλείοντας έτσι τις σκοτεινές περιοχές κατά την είσοδο του πυροσβέστη σε ένα κτίριο.

Πιστοποιήσεις και τεστ του Heros®xtreme

Πλήρως ελεγμένο και πιστοποιημένο

Κατά EN 443:2008 καλύπτοντας όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές στα κράνη πυρόσβεσης αστικού τύπου,  επιπροσθέτως καλύπτει τις νέες απαιτήσεις prEN 16471:2012 (αφορά πιστοποίηση για Δασοπυρόσβεση) και prEN 16473:2012 (αφορά πιστοποίηση για τεχνική διάσωση), οι απαιτήσεις του EN 443:2008 αφορούν:

 • Έκθεση του κράνους σε θερμοκρασία  1.000o C για 10 δευτερόλεπτα
 • Θερμική Ακτινοβολία 14kW/m2 για 8 λεπτά
 • Δοκιμασία σε καταπόνηση και αντοχή στην διάτρηση (μετά από 8 λεπτά θερμικής ακτινοβολίας 14kW/m2)

Κατεβάστε από εδώ το αναλυτικό φυλλάδιο σε μορφή PDF 2,9 MB

Επιλογές χρωμάτων και περισσότερα στην αναλυτική ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρίας, Πατήστε Εδώ!

Απόδοση & Προσαρμογή για το Fire.gr, Ρέτσιος Σ. Ιωάννης

Βρείτε όλα τα προϊόντα του οίκου Rosenbauer® στην εταιρία : www.tangalakis.com

(Visited 31 times, 1 visits today)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.