Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και κίνδυνοι

 

15/12/2013

Κάθε χρόνο συμβαίνουν πολλά ατυχήματα που έχουν αιτία τις Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις.  Μικρά μέτρα πρόληψης δεν θα μετατρέψουν το όνειρο σε εφιάλτη.

 Παιδιά: Κατάποση και Πνιγμονές


Μπαταρία από χριστουγεννιάτικο παιχνίδι στο έντερο 2χρονου παιδιού

  • Προτιμάμε οι μπάλες του δένδρου ή τουλάχιστον αυτές που μπορεί να ακουμπήσει ένα παιδί να είναι πλαστικές. Μια γυάλινη μπάλα συχνά δεν μπορεί να αντισταθεί στα παιδικά χέρια και σπάζοντας τα κόβει.
  • Μεγάλη προσοχή στα μικρά και γυαλιστερά διακοσμητικά και τμήματα διακοσμητικών είναι μαγνήτης για τα μικρά παιδιά και το στόμα τους.
  • Τα έλατα και οι φυτικές διακοσμήσεις του σπιτιού είναι επίσης επικίνδυνες σε περιπτώσεις κατάποσης.
  • Οι φωτιζόμενες γιρλάντες ενέχουν κίνδυνο στραγγαλισμού διότι τα παιδιά έχουν τάση να θέλουν να φωτιστούν με λαμπάκια που αναβοσβήνουν και ίσως το αδελφάκι να είναι βιαστικό και τραβήξει το καλώδιο.

 Οι κίνδυνοι από ηλεκτροπληξία

Tα παιδιά έχουν τι τάση να παίζουν με το πολύπριζο και στις τρύπες του θέλουν να βάλουν κάθε τι, συχνά δε μεταλλικό αντικείμενο. Προστατεύουμε συνεπώς το πολύπριζο πίσω από ένα βαρύ έπιπλο. Αλλά και γονείς δεν πάνε πίσω υπερφορτώνουν τα συχνά χωρίς προδιαγραφές πολύπριζα με λογιών – λογιών διακοσμήσεις και συσκευές. Μοιράστε τα ηλεκτρικά φορτία για την ασφάλεια της ηλεκτρικής εγκατάστασης του σπιτιού ιδίως όταν αυτή είναι παλιά.

  • Ιδιαίτερη προσοχή στις μπαλαντέζες, έχουν συχνά λεπτά καλώδια κατά συνέπεια δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν συσκευές με μέτρια ή μεγάλη ισχύ.
  • Οι φωτεινές διακοσμήσεις δεν είναι φτιαγμένες για να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο αφενός και αφετέρου χρειάζεται όλο και περισσότερη προσοχή όταν βρίσκονται πάνω σε φυσικό δένδρο το οποίο μέρα με τη μέρα χάνει την υγρασία του.
  • Για την εξωτερική διακόσμηση του σπιτιού χρησιμοποιείστε υλικά πιστοποιημένα για να αντέχουν στις σκληρές καιρικές συνθήκες του χειμώνα.

 Ο κίνδυνος των πτώσεων.

Οι πτώσεις από σκάλες ή καρέκλες – σκαμπό αυξάνουν αυτή τη περίοδο διότι θέλουμε να στηρίξουμε τις διακοσμήσεις όσο το δυνατόν πιο ψηλά … σε μια υδρορροή, στο πολυέλαιο, ακόμα και στο ταβάνι.

Προσέχουμε λοιπόν η σκάλα να πατάει καλά και καλό είναι να υπάρχει και ένα άλλο άτομο κοντά μας. Λίγη διακόσμηση λιγότερη δεν πειράζει και δεν ενοχλεί προκειμένου να έχουμε ένα σοβαρό ατύχημα.
Η όλη διαδικασία αρχίζει με το κατέβασμα από κάποιο πατάρι των κιβωτίων που περιέχουν τα διακοσμητικά με αποτέλεσμα κάποιος διάδρομος να στενέψει και συγχρόνως τα παιδιά από τον ενθουσιασμό τους γίνονται άτσαλα αν δε υπάρχει και κάποιο κατοικίδιο … ο κίνδυνος να σκοντάψετε είναι υπαρκτός και μαζί οι συνέπειες μιας πτώσης
Αυτά τα λίγα σκέφτηκα προς το παρόν … πολύ όμως θα ήθελα να μου στείλετε παρατηρήσεις με τις δικές εμπειρίες ώστε αυτά τα Χριστούγεννα να είναι τα πιο όμορφα της ζωής μας μέχρι σήμερα.

Αντί για δέντρο εστόλισα oφέτος το ψυγείο
με χίλιους δυο λογαριασμούς και εικόνες των Αγίω

Για το Fire.gr, Χ. Ζαφειρίου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.