Μνημόνια Ενεργειών Πολιτικής Προστασίας των Αναπτυξιακών Συνδέσμων των Δήμων

 

Το Μνημόνιο Ενεργειών είναι ένα αδιαβάθμητο, βασικό και άκρως απαραίτητο έγγραφο, που αποτελεί την βάση πάνω στην οποία σχεδιάζεται και υλοποιείται η πρόληψη, η αντιμετώπιση και η αποκατάσταση, για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το Μνημόνιο Ενεργειών δεν είναι στείρο έγγραφο, δεν είναι ιδιωτικό έγγραφο, δεν είναι περιοριστικό έγγραφο. Είναι αποτελεσματικό, είναι δημόσιο, είναι επεκτάσιμο. Ένα καλό και χρηστικό Μνημόνιο Ενεργειών σημαίνει ότι είναι διαρκώς επικαιροποιημένο και δέχεται αναθεωρήσεις όταν κρίνεται απαραίτητο, χωρίς να θίγεται η σαφήνεια και η λειτουργικότητά του.

Το Μνημόνιο Ενεργειών λαμβάνει υπόψιν του κάθε ιδιαιτερότητα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης την οποία περιγράφει, κάθε ιδιαιτερότητα του χώρου για τον οποίο αναφέρεται, κάθε ιδιαιτερότητα του πιθανού συμβάντος, πριν, κατά την εκδήλωση, μετά το συμβάν και κάθε ιδιαιτερότητα των εμπλεκομένων στην αντιμετώπιση και των ωφελουμένων από τις ενέργειες για την ασφάλειά τους. Απαντά με σαφήνεια σε βασικά ερωτήματα, όπως : ποιος ενεργεί, τι ενέργειες θα κάνει, πότε θα ενεργήσει, που θα ενεργήσει, γιατί θα ενεργήσει, κ.α. Είναι σύμφωνο με την ισχύουσα νομοθεσία και νομικά άρτιο.

Διαβάστε την συνέχεια κατεβάζοντας το αρχείο σε μορφή PDF 

του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Γ. ΓΕΡΑΣΙΜΑΤΟΥ

Emergency, Crisis and Disaster Manager

Member of International Crisis Management Association

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.