Πάτρα – Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης σε στελέχη της 6ης Ε.Μ.Α.Κ

 

18/12/2013

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έπειτα από αίτημα της Διοίκησης της 6ης Ε.Μ.Α.Κ του Πυροσβεστικού Σώματος, διεξήγαγε πρόγραμμα εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών από τις 2 έως τις 5 Δεκεμβρίου 2013, με τη συμμετοχή 35 εκπαιδευομένων. Το παραπάνω πρόγραμμα αποτελεί το πρώτο μέρος ενός διευρυμένου προγράμματος εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης. Στο προσεχές διάστημα σχεδιάζεται η πραγματοποίηση του δεύτερου μέρους εκπαίδευσης, το οποίο θα αφορά την παροχή εξειδικευμένων Πρώτων Βοηθειών σε θύματα τροχαίων ατυχημάτων και διασωστικές τεχνικές και χειρισμούς απεγκλωβισμού τους καθώς επίσης ακινητοποίηση πολυτραυματιών, λαβές διάσωσης κ.α.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. από Εκπαιδευτές του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών και την παρακολούθησαν η Διοίκηση, οι Αξιωματικοί και τα Στελέχη της υπηρεσίας. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, στους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί πιστοποιητικό εκπαίδευσης ειδικότητας “Βοηθού Πρώτων βοηθειών”, το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο. Μετά το πέρας του πρώτου μέρους της εκπαίδευσης, η Διοίκηση και το προσωπικό της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. απένειμε στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τιμητική πλακέτα “για την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που τους προσέφερε”.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών, ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση και τα Στελέχη της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. για την εμπιστοσύνη με την οποία το περιβάλει καθώς και για το ενδιαφέρον με το οποίο συμμετείχαν στην ανωτέρω εκπαίδευση.

Πηγή: www.samarites.gr

1 Comment

  1.  

    Χαίρομαι για την πρωτοβουλία και συγχαίρω τον Ε.Ε.Σ. για την προσφορά του , εχω όμως μια απορία. Πως ειναι δυνατόν μια επαγγελματική ομάδα οπως η Ε.Μ.Α.Κ. σε αυτο το αντικείμενο δηλ. “Πρώτες βοήθειες και διάσωση” να χρειάζεται τα φώτα του Ε.Ε.Σ. για να τους χορηγηθεί π.χ. η πιστοποίηση του βοηθού πρώτων βοηθειών;;; Δεν θέλω να μειώσω την αξία της ομάδας που εχει ειδικευτεί σε αλλα αντικείμενα, αλλα επιτέλους δεν θα επρεπε η πολιτεία να δει πιο σοβαρα το επαγγελμα του πυροσβέστη και να εκπαιδευτούν όλοι οι πυροσβέστες σε αυτες τις δεξιότητες και γνώσεις ;;;

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.