Εξωσκελετός της εταιρίας Auberon παίρνει το βαρύ φορτίο από τους πυροσβέστες

 

Κάθε πυροσβέστης στην διάρκεια της καριέρας του ανεβοκατεβαίνει χιλιάδες σκαλοπάτια, με δεδομένο ότι ο ανελκυστήρας είναι απαγορευτικός στις πυρκαγιές κτιρίων το κλιμακοστάσιο είναι η μόνη οδός.

Φανταστείτε όμως ότι η άνοδος αυτή δεν γίνεται απλά και μόνο με τον πυροσβέστη να φοράει μια στολή αλλά κουβαλώντας πολύ και ειδικό εξοπλισμό που μπορεί να φτάσει και τα σαράντα κιλά συνολικά. Η καταπόνηση τόσο στους μύες ειδικά των ποδιών ενισχύεται και από την κόπωση των πνευμόνων λόγω της ανόδου πολλών ορόφων.

Στο τέλος της διαδρομή αυτός ο πυροσβέστης θα πρέπει να διενεργήσει και κατάσβεση με όσα ψυχικά μα και σωματικά αποθέματα του έχουν μείνει…

Αυτό το πραγματικό σενάριο οδήγησε μηχανικούς από την εταιρία Trigen Automotive να συνεργαστούν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Σιγκαπούρης (Singapore’s Civil Defence Force) με σκοπό την ανάπτυξη του λεγόμενου Auberon, ενός μηχανικού εξωσκελετού σχεδιασμένου να σηκώνει το βάρος του εξοπλισμού εκτάκτου ανάγκης ειδικά στις πυρκαγιές υψηλών κτήριών π.χ. σε ουρανοξύστες.

Η εταιρία Trigen υποστηρίζει ότι η αναπνευστική συσκευή, οι σωλήνες πυρόσβεσης, οι αυλοί πυρόσβεσης και τα διασωστικά εργαλεία που συνήθως χρειάζονται οι πυροσβέστες αθροίζονται στο βάρος τους και μπορεί να φθάσουν και τα σαράντα κιλά. Βάρος που πραγματικά δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε ένα πυροσβέστη όταν πρέπει να ανεβεί σε ένα κτίριο με 10-17 ορόφους.

Οι μηχανικοί του εξωσκελετού σχεδιάζουν την εγκατάσταση δύο φιαλών πεπιεσμένου αέρα των 6,8 λίτρων που όπως αναφέρουν επαρκούν για να ανέβει και να κατεβεί ένας πυροσβέστης 12 ορόφους τουλάχιστον τρείς φορές. Κατά αυτό το τρόπο ο πυροσβέστης έχει τα χέρια του ελεύθερα και μπορεί να κάνει την διάσωση πιο εύκολα αλλά και όλες τις υπόλοιπες εργασίες χωρίς πρόβλημα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σιγκαπούρης σύντομα θα προμηθευτεί εξωσκελετούς για το προσωπικό της.

Ελευθερη μετάφραση για το Fire.gr, Ιωάννης Ρέτσιος

Πηγή : https://newatlas.com


Video Source : https://www.facebook.com/TRIGENAutomotiveSG/

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.