Αντιπυρική Κουκούλα KEWA-eco Curve Kermel® Fiber

 

Η αντιπυρική κουκούλα Curve του Πολωνικού οίκου KEWA-eco είναι εξαιρετικά ανθεκτική, κατασκευασμένη και πιστοποιημένη σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 13911:2004 και είναι ιδανική για επιχειρήσεις αστικής και δασικής πυρόσβεσης.

Είναι κατασκευασμένη από έναν ειδικό συνδυασμό Kermel®, βισκόζης (Viscose) και Beltron ο οποίος προσδίδει στην κουκούλα πυρόσβεσης Curve μοναδικές ιδιότητες.
Οι ίνες Kermel® είναι μετά-αριμιδιακές ίνες, ιδιαίτερα ανθεκτικές ενάντια στις τριβές, προσφέρουν αποτελεσματική προστασία ενάντια στους περισσότερους χημικούς παράγοντες και είναι φυσικά άφλεκτες, ιδιότητα που διατηρούν ως μόνιμο χαρακτηριστικό λόγω της χημικής τους δομής.

Η φυσική μέτρηση που καθορίζει τη μη αναφλεξιμότητα του υλικού είναι ο δείκτης περιεκτικότητας οξυγόνου (LOI). Αν αυτή είναι σημαντικά υψηλότερη από την περιεκτικότητα σε οξυγόνο στον ατμοσφαιρικό αέρα (περίπου 21%) τότε η καύση του προϊόντος δεν μπορεί να διατηρηθεί σε κανονικό περιβάλλον. Οι ίνες Kermel® έχουν LOI 30 – 32% και έτσι δεν μπορούν να καούν στον αέρα.

Επίσης, προσφέρουν άριστη θερμική μόνωση και προστασία από τη θερμότητα. Διαθέτουν δύο φορές χαμηλότερη θερμική αγωγιμότητα (0.04 W/m/˚K) από οποιαδήποτε άλλη αραμιδιακή ίνα και διατηρούν μέγιστη βραχυπρόθεσμη προστασία έναντι πολύ υψηλών θερμοκρασιών (μέχρι 1.000° C).

Για επιχειρήσεις σε κλειστές και περιορισμένες περιοχές (αεροπλάνα, τρένα, κτίρια) όπου οι εκπομπές αερίων είναι σημαντικές, το Kermel® είναι μια ιδιαίτερα κατάλληλη λύση καθώς η ίνα παράγει αέρια πυρόλυσης με πολύ χαμηλή τοξική περιεκτικότητα (HCN και CO) και χωρίς καπνούς.

Η πυροσβεστική κουκούλα Curve αποτελείται από δύο στρώσεις υφάσματος εξαιρετικά ποιοτικής κατασκευής, δεν ξεφτίζει με τη χρήση, είναι ελαστική και προσαρμόζεται σε όλα τα μεγέθη. Καλύπτει το λαιμό καθώς και τμήμα του στήθους, της πλάτης και των ώμων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κράνος και τον απαραίτητο εξοπλισμό αναπνευστικής προστασίας.

Οι ίνες του υφάσματος έχουν βαφτεί κατά την κατασκευή τους ώστε να διατηρούν το χρώμα τους, το οποίο έχει υψηλά επίπεδα αντοχής ενάντια στις ακτίνες UV και τα απορρυπαντικά.

Χαρακτηριστικά

 • Κατασκευασμένη και πιστοποιημένη σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 13911:2004
 • Ειδικός συνδυασμός Kermel®, βισκόζης και Beltron
 • Φυσικά άφλεκτες μετά-αραμιδιακές ίνες
 • Υψηλή αντοχή ενάντια στις τριβές
 • Αποτελεσματική προστασία ενάντια σε χημικούς παράγοντες
 • Άριστη θερμική μόνωση και προστασία από τη θερμότητα
 • Κατάλληλες για χρήση σε κλειστές και περιορισμένες περιοχές
 • Εξαιρετικά ποιοτική, ελαστική κατασκευή
 • Προσαρμογή σε όλα τα μεγέθη
 • Κατάλληλη για χρήση με κράνος και με εξοπλισμό αναπνευστικής προστασίας
 • Καλύπτει το λαιμό πλήρως καθώς και τμήμα του στήθους, της πλάτης και των ώμων.
 • Οι ίνες του υφάσματος έχουν βαφτεί κατά την κατασκευή τους

Προτεινόμενη Χρήση

Η αντιπυρική κουκούλα KEWA-eco Curve είναι ιδανική για την προστασία των πυροσβεστών απο θερμικά φορτία, φλόγες, χημικά σε κατάσβεση αστικής και δασικής πυρκαγιάς.

Πηγή : https://neomed.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.