115 Πακέτα ανθρωπιάς και αγάπης και αυτά τα Χριστούγεννα σε 29 χωριά της Μεσαράς

 

29/11/2013

‘Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα Χριστούγεννα το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το τμήμα Νοσηλευτικής ξεκίνησε μια «εκστρατεία» συλλογής ειδών διατροφής με την έμπρακτη και μεγάλη ανταπόκριση εμπόρων της Μεσαράς, συμμετέχοντας έτσι στην κοινή προσπάθεια ανακούφισης των καθημερινών αναγκών των οικονομικά αδύνατων συνανθρώπων μας για τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων. Μια «εκστρατεία» η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τους Σαμαρείτες Μοιρών.

Στο κάλεσμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών ανταποκρίθηκαν άμεσα έμποροι και καταστηματάρχες της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς. Μαζεύτηκαν τρόφιμα μακράς διαρκείας, λαχανικά, είδη άρτου κ.α. μαζί με τρόφιμα που έχουν προσφέρει κι άλλοι Μεσαρίτες συμπολίτες μας στο τμήμα του Ε.Ε.Σ. Μοιρών. Το Περιφερειακό Τμήμα Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν στο να φτιαχτούν πακέτα με είδη διατροφής, ρουχισμού και δώρα για τα παιδιά τα οποία προσφέρθηκαν σε 115 οικογένειες από 29 χωριά της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς για 8η συνεχόμενη χρονιά. Τα είδη ρουχισμού και ιματισμού καθώς και τα παιχνίδια έχουν συλλεχθεί κατά καιρούς από όλους τους Μεσαρίτες, που συνεχίζουν για 13η χρονιά να συνεισφέρουν με κάθε δυνατό τρόπο στο έργο του Περιφερειακού Τμήματος Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Λόγω της μεγάλης ανάγκης που έχει δημιουργήσει η οικονομική συγκυρία, το Περιφερειακό Τμήμα Μοιρών του Ε.Ε.Σ. έχει καθιερώσει την συντονισμένη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης 3 φορές το χρόνο. Τα Χριστούγεννα τα τρόφιμα συλλέγονται από τις προσφορές τοπικών επιχειρηματιών , το Πάσχα σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής της Μεσαράς και τον Δεκαπενταύγουστο από προσφορές όλων των ανώνυμων συμπολιτών μας με διάθεση προσφοράς στο συνάνθρωπο. Για την παραπάνω προσπάθεια χρειάζεται η βοήθεια όλων των συμπολιτών μας τους οποίους καλούμε να συνεισφέρουν σε είδη πρώτης ανάγκης και κυρίως σε τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Τα είδη συλλέγονται κάθε Παρασκευή βράδυ στην έδρα του Ε.Ε.Σ. ,στο παλιό οικοτροφείο αρρένων στις Μοίρες. Οι Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. Μοιρών μαζί με το τμήμα νοσηλευτικής ετοίμασαν έπειτα από μεγάλη και πολύωρη προετοιμασία διαλογής και συσκευασίας τα πακέτα ανθρωπιάς την περασμένη Παρασκευή 20 Δεκεμβίου. 115 «πακέτα αγάπης» μοιράστηκαν το Σάββατο και την Κυριακή 21 και 22 Δεκεμβρίου από τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ Μοιρών. Τα πακέτα παραδόθηκαν και αυτά τα Χριστούγεννα σε οικογένειες της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς οι οποίες δοκιμάζονται σκληρά και αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στη διαχείριση των καθημερινών αναγκών τους. Πακέτα τα οποία, πέραν των υλικών αγαθών που προσφέρονται, συμβολίζουν αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Πηγή:  www.samarites.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.