Ζαφειρίου Αλέξανδρος

 

Ο Ζαφειρίου Αλέξανδρος γεννήθηκε στον Χολαργό αττικής το 1987.
Είναι Έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού.
Αποφοίτησε από την ελληνογαλλική σχολή Αθηνών.

Φοίτησε Ηλεκτρονικός οπτικών – ακουστικών συστημάτων και υπολογιστικών  μονάδων.
Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, υπηρετώντας ως δόκιμος έφεδρος αξιωματικός  των ειδικών δυνάμεων.
Eργάστηκε στην εταιρία Petrou sound ως βοηθός ηχολήπτης σε εκπομπές του ANT1, συναυλίες και κοινωνικές εκδηλώσεις.
Εργάστηκε τις αντιπυρικές περιόδους 2008 – 2009 ως οδηγός – επικεφαλής – δασοπυροσβέστης στον Σύνδεσμο προστασίας και ανάπτυξης Υμηττού.

Από το 2010 έως σήμερα εργάζεται στον όμιλο Ελληνικών Πετρέλαιων ως πυροσβέστης διυλιστηρίων και πετροχημικών εγκαταστάσεων – διασώστης – επικεφαλής ομάδων αντιμετώπισης χημικού περιστατικού. Αυτή την στιγμή κατέχει τον βαθμό του Αρχιπυροσβέστη βάρδιας.

Έχει λάβει πιστοποιητικό επιμόρφωσης στην ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ, ΚΡΙΣΕΩΝ και ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ από το υπουργείο παιδείας. Επίσης έχει λάβει ειδικευμένη εκπαίδευση από την εταιρία MARINE TRAINING AND SAFETY CONSULTANTS LTD σε θέματα πυρκαγιών και διάσωσης ατόμων σε εμπορικά πλοία στο επίπεδο advanced complies with the requirements VI/3  και A-VI/3. Αυτή την στιγμή είναι συνεργάτης εκπαίδευσης στην παραπάνω εταιρία.

Έχει εκπαιδευτεί από το Πυροσβεστικό Σώμα,  Ε.Μ.Α.Κ., Ε.Κ.Α.Β., WEBER HELLAS, και  την ACTIVE POINT σε θέματα Αστικών – δασικών, τεχνικής διάσωσης από τροχαία,  εργασίας και διάσωση από ύψος.

Είναι απόφοιτος της ολλανδικής ιδιωτικής ακαδημίας FALCK RISK ως incident commander σε θέματα πυρόσβεση διυλιστηρίων και  πετροχημικών  εγκαταστάσεων.

Έχει εκπαιδευτεί από τις εταιρίες  STOP, DRAGER, BAUER σε θέματα ασφαλής χρήσης αναπνευστικών συσκευών διάφορων εταιριών, πλήρωσης αυτών και βασικές γνώσεις στην αντιμετώπιση  χημικού περιστατικού.

Η εθελοντική του πορεία στην Ελλάδα ξεκίνησε το 2005, στην εθελοντική ομάδα του Δήμου Βύρωνα, εν συνέχεια στην εθελοντική ομάδα της Εκάλης. Παράλληλα κατατάχτηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα και εκτελεί υπηρεσίες στον 9ος Π.Σ.  ως εθελοντής  Αρχιπυροσβέστης .

Είναι ενεργός ειδικευμένος αυτοδύτης – rescue diver πιστοποιημένος από τον διεθνή οργανισμό SSI.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.