Φορητές Γεννήτριες Aerosol DSPA

 

Χάρη στην ευελιξία των εφαρμογών της, η φορητή γεννήτρια aerosol DSPA 5 θεωρείται το πιο δημοφιλές προϊόν πώλησης στην Ευρώπη.

Πρόκειται για μια φορητή μονάδα κατάσβεσης ή αλλιώς «χειροβομβίδα κατάσβεσης» καθώς ενεργοποιείται με το χέρι, τραβώντας το ειδικό κορδόνι και πετάγεται στη φωτιά ακόμη και από απόσταση. Χάρη στο κυκλικό σχήμα της DSPA 5 η εκτόνωση του κατασβεστικού aerosol γίνεται γρήγορα και αποτελεσματικά σβήνοντας μέσα σε δευτερόλεπτα ακόμη και φωτιές που βρίσκονται σε εκτεταμένο στάδιο.

Εργαστηριακές δοκιμές από Ολλανδικά και Σουηδικά εργαστήρια έδειξαν ότι οι γεννήτριες DSPA 5 μπορούν να εμποδίσουν την εκδήλωση των φαινομένων της  έκρηξης (back draft phenomenon)  και της ανάφλεξης (flash over phenomenon) της πυρκαγιάς, ακόμα και για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η γεννήτρια DSPA 5 είναι ιδανική για χρήση σε περίπτωση που η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθότι μπορεί να πεταχτεί στην εστία φωτιάς από μακριά. Σε αυτή την περίπτωση η δράση του aerosol θα καταστείλει τη φλόγα καθιστώντας τη φωτιά σε στάδιο πυράκτωσης, οπότε και είναι πλέον απλό στην πυροσβεστική να εισέλθει στο χώρο και να την κατασβήσει τελείως. Με τον τρόπο αυτό περιορίζεται σημαντικά η ζημιά τόσο από την ίδια τη φωτιά όσο και από τη χρήση του νερού που θα χρησιμοποιούσε η πυροσβεστική κατά την κατάσβεση.

Επιπλέον, αυξάνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και η ασφάλεια των ατόμων που θα συμμετάσχουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Τονίζεται ότι με τη χρήση της DSPA 5 δεν αυξάνεται η πίεση και δεν μειώνεται η περιεκτικότητα του οξυγόνου στον προστατευόμενο χώρο.

Πηγή : https://www.pavlou.com.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.