Ατομικό Σύστημα Συναγερμού MSA motionSCOUT K-T-R

 

Οι πυροσβέστες και τα πληρώματα διάσωσης χρειάζεται να διασφαλίζουν πρώτιστα την προσωπική τους ασφάλεια, προκειμένου να μπορούν να βοηθήσουν τους άλλους : Προστασία κατά της φωτιάς, του καπνού, της θερμότητας αλλά και των εκρήξεων.

Όταν το προσωπικό διάσωσης βρίσκεται σε κίνδυνο, το νέο ανεξάρτητο προσωπικό σύστημα συναγερμού ασφαλείας motionSCOUT του οίκου MSA® Η.Π.Α. εντοπίζει τη διακοπή σωματικής κίνησης και ενεργοποιεί έναν αυτόματο συναγερμό. Για βελτιωμένη ασφάλεια, ο συναγερμός αυτός μπορεί να ενεργοποιηθεί και χειροκίνητα.

Το σύστημα συναγερμού ασφαλείας MSA motionSCOUT διαθέτει μόνο δυο πλήκτρα και είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση. Ο ευαίσθητος ηλεκτρονικός αισθητήρας κίνησης αναγνωρίζει όλες τις φυσιολογικές κινήσεις του σώματος. Το μεγάλο κουμπί ενεργοποιεί το μη αυτόματο συναγερμό και το μικρότερο κουμπί ενεργοποιεί τη συσκευή. Για επιπρόσθετη ασφάλεια, το motionSCOUT μπορεί να απενεργοποιηθεί μόνο εάν πατηθούν ταυτόχρονα και τα δυο κουμπιά. Μια δίχρωμη λυχνία LED υποδεικνύει με σαφήνεια την ετοιμότητα της μονάδας, όπου το πράσινο χρώμα δείχνει λειτουργικότητα και το κόκκινο δείχνειι χαμηλή φόρτιση μπαταρίας.

Το προηγμένο σύστημα συναγερμού αποτελείται απο ένα ισχυρό ηχητικό συναγερμό έντασης 95dB στα 30cm και ιδιαίτερα φωτεινές και ευδιάκριτες λυχνίες LED. Σε περίπτωση ακινησίας, ηχεί μια προειδοποίηση μετά απο 25 sec σε μειωμένη ένταση. Εφόσον η ακινησία διατηρηθεί για ακόμη 15 sec τότε ηχεί ο πλήρης συναγερμός.

Το σύστημα MSA® motionSCOUT διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις, ώστε να καλύπτονται διάφορες ανάγκες. Η έκδοση κλειδιού (K) δίνει τη δυνατότητα ενεργοποίησης της συσκευής με το τράβηγμα κλειδιού και βελτιώνει την υπευθυνότητα παρακολούθησης. Στο κέντρο περιστατικών, συγκεντρώνονται όλα τα κλειδιά σε μια κεντρική τοποθεσία (π.χ. χρησιμοποιώντας ένα πίνακα καταγραφής MSA® CONTROL E). Έτσι το κέντρο περιστατικών ελέγχει τον αριθμό των ατόμων που είναι σε δράση ανά πάσα στιγμή και μπορεί να αναζητήσει τραυματισμένους χρήστες πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

Ο αισθητήρας θερμοκρασίας στο σύστημα motionSCOUT T ενεργοποιείται όταν γίνει υπέρβαση των ορίων θερμοκρασίας, παρέχοντας πρόσθετη ασφάλεια στο χρήστη. Επίσης, η έκδοση με τη μη αυτόματη επαναφορά του συναγερμού (R), επιτρέπει την άμεση αντιμετώπιση εσφαλμένων ενεργοποιήσεων του συναγερμού.

Το motionSCOUT της MSA® είναι συμπαγές, ιδιαίτερα ανθεκτικό και υδατοστεγές (IP67) και έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να αντέχει στις πιο σκληρές εφαρμογές. Η ενσωματωμένη φλάντζα μεταξύ του επάνω και του κάτω περιβλήματος διασφαλίζει τη στεγανότητα ακόμα και μετά απο την αλλαγή των μπαταριών. Το motionSCOUT διαθέτει ειδικό κλίπ ανάρτησης που δίνει τη δυνατότητα προσαρμογής του σε ιμάντα ώμου ή ιμάντα μηρού, εύκολα και με ασφάλεια.

Το κόστος ιδιοκτησίας του συστήματος ασφαλείας motionSCOUT είναι ιδιαίτερα χαμηλό μιας και η συσκευή δεν χρειάζεται καμία συντήρηση, παρά μόνο την αντικατάσταση των οικονομικών μπαταριών ΑΑ όταν είναι απαραίτητο. Ο χρόνος αναμονής λειτουργίας άνω των 200 ωρών είναι εξαιρετικά μεγάλος και το ίδιο ισχύει και για το χρόνο σήμανσης συναγερμού, ο οποίος είναι 8 συνεχόμενες ώρες. Δεδομένου ότι δεν απαιτεί συντήρηση και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό, το σύστημα motionSCOUT εγγυάται εξαιρετική αναλογία κόστους – απόδοσης.

Το ανεξάρτητο προσωπικό σύστημα συναγερμού ασφαλείας motionSCOUT της MSA® Αμερικής είναι κατάλληλο για επιχειρήσεις πυρόσβεσης & διάσωσης, αλλά και για αστική έρευνα και διάσωση, επιθεώρηση τούνελ και πολλές άλλες βιομηχανικές εφαρμογές.

Γενικά, το motionSCOUT είναι κατάλληλο για χρήση κάθε φορά που κάποιος εισέρχεται ή εργάζεται σε πιθανώς επικίνδυνο περιβάλλον. Είναι δε ιδιαίτερα κατάλληλο για κλάδους όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να εργαστούν μόνοι. Για παράδειγμα, στον καθαρισμό δεξαμενών, σε μεγάλες αποθήκες ή σε σιλό, το σύστημα συναγερμού MSA® motionSCOUT παρέχει προσωπική ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς.

Προδιαγραφές

  • Διαστάσεις : 10.0 x 7.5 x 4.5 cm
  • Βάρος : 230 gr
  • Στεγανότητα : IP67
  • Συχνότητα : 2.6 – 3.0 KHz
  • Ενδείξεις : LED
  • Συναγερμός : 95 dB στα 30 cm
  • Τροφοδοσία : 2 x AA ή LR6 μπαταρίες
  • Αυτονομία : 200 ώρες αναμονή ή 8 ώρες ειδοποίηση
  • Πιστοποιήσεις : ATEX II, EN 60529, EMC 89/336, EN 61000-6-2, EN 61000-6-3, MIL-STD-810E, EN 137, EN60068-2-11

Θα το βρείτε στο : https://neomed.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.