FOGMAKER, Σύστημα κατάσβεσης φωτιάς στους χώρους κινητήρων οχημάτων

Βαθμολογία

Όπως ήδη γνωρίζετε από το 2017 τα λεωφορεία των τύπων class III είναι εφοδιασμένα με αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης στο χώρο των κινητήρων, και από τον Ιούλιο του 2019 θα ξεκινήσει να τίθεται σε εφαρμογή η νομοθεσία UNECE R107 που καθιστά υποχρεωτικά σε όλα τα λεωφορεία που μεταφέρουν πάνω από 22 άτομα, Class I, II.

Η FOGMAKER κατέχει ηγετική θέση στην Ευρώπη από το 1995 (και πλέον σε όλο τον κόσμο) με το αυτοματοποιημένο σύστημα κατάσβεσης φωτιάς σε λεωφορεία και μηχανήματα έργων με περισσότερες από 110,000 εγκαταστάσεις σε κάθε τύπου οχήματα,  και σε πάνω από 50 χώρες παγκοσμίως.

Η FOGMAKER είναι ο κύριος προμηθευτής και εγκαταστάτης των εν λόγω συστημάτων για τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής λεωφορείων.

 • Evo Bus,
 • Mercedes-Benz και Setra,
 • Volvo,
 • Irisbus Iveco,
 • MAN και Neoplan,
 • Van Hool και VDL.

Η λειτουργία του συστήματος FOGMAKER

Η ολοένα αυξανόμενη χρήση μηχανημάτων με μηχανές εσωτερικής καύσης, έχει δημιουργήσει την ανάγκη για αξιόπιστη προστασία των οδηγών, επιβατών,  χειριστών και περιουσιακών στοιχείων από πιθανή φωτιά στους χώρους των κινητήρων λεωφορείων, οχημάτων,  μηχανών έργου κλπ

Το σύστημα FOGMAKER ανταπεξέρχεται σε αυτή την πρόκληση με μια πρωτοποριακή τεχνολογία αυτόματης ανίχνευσης και κατάσβεσης φωτιάς.

Η ενεργοποίηση του συστήματος FOGMAKER γίνεται μέσω του έξυπνου ειδικού υδροπνευματικού σωλήνα ανίχνευσης, ο οποίος δεν βασίζεται σε ηλεκτρικούς αισθητήρες αποκλείοντας έτσι πιθανή λανθασμένη ενεργοποίηση. Όταν στο προστατευόμενο χώρο έχουμε αύξηση θερμοκρασίας (170ο) ο έξυπνος ειδικός υδροπνευματικός σωλήνας ανίχνευσης, σπάει και αποσυμπιέζεται.

Ταυτόχρονα ενεργοποιείται το σύστημα διανομής κατασβεστικού υλικού μέσω των ειδικών και πατενταρισμένων ακροφυσίων.

Το κατασβεστικό υλικό της FOGMAKER είναι ένα ειδικό μείγμα καθαρού νερού και αφρού πυρόσβεσης (AFFF).

Τα ειδικά ακροφύσια FOGMAKER γεμίζουν άμεσα το χώρο με ένα υψηλής πυκνότητας νέφους κατασβεστικού υλικού. Το κάθε μικροσκοπικό σωματίδιο απορροφά τάχιστα θερμότητα καθώς εξατμίζεται. Όλα μαζί δημιουργούν μια τεράστια εναλλαγή θερμότητας η οποία μειώνει την θερμοκρασία στο χώρο της φωτιάς κατά 1300 βαθμούς μέσα σε μόνο 10 δευτερόλεπτα.

Καθώς το νερό στο κατασβεστικό υλικό απορροφά θερμότητα, μετατρέπεται σε ατμό. Ένα λίτρο κατασβεστικού υλικού μπορεί να μετατραπεί σε 1700 λίτρα πυκνού υδρονέφους μειώνοντας το οξυγόνο.

Εφαρμογές του συστήματος FOGMAKER

Το σύστημα FOGMAKER μπορεί να εγκατασταθεί όπου υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

Επίσης μπορεί να προστατεύσει χώρους μηχανολογικού εξοπλισμού σε βιομηχανίες, μηχανήματα και κάθε είδους κινητήρων οχημάτων, πλοία, τραίνα, αεροπλάνα κλπ

 • Γρήγορη Εγκατάσταση
 • Η εγκατάσταση του συστήματος Fogmaker απαιτεί ελάχιστο χρόνο.
 • Εύκολο service & αναγόμωση του συστήματος.

Η συντήρηση του συστήματος σύμφωνα και με την νομοθεσία πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο και η αναγόμωση του υλικού κάθε 5 χρόνια.

Η εταιρίας FIRE & WORK SAFETY – ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ είναι επίσημος συνεργάτης της FOGMAKER για τη χώρα μας, με τέσσερις (4) πιστοποιημένους τεχνικούς οι οποίοι μπορούν να παρέχουν τις παρακάτω υπηρεσίες:

 • Την προμήθεια και εγκατάσταση νέων συστημάτων FOGMAKER
 • Τον ετήσιο έλεγχο τους
 • Την 5 ετή συντήρηση και αναγόμωση των συστημάτων
 • Τον 10 ετή υδροστατικό έλεγχο και αναγόμωση.

Περισσότερες Πληροφορίες:

FIRE & WORK SAFETY – ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Μαλαμίδης Θωμάς
Συστήματα Πυρόσβεσης – Μέσα Ατομικής Προστασίας Εργαζομένων
Tηλέφωνο: 2421063331
E-mail: info@pyroprostasia.gr
Website: www.pyroprostasia.gr

(Visited 6 times, 1 visits today)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.