Μεγάλη πυρκαγιά στην Πάτρα

 

1/6/2008

Του Μάλλιου Αλέξανδρου
Ανταποκριτή Fireman Magazine

Σε συναγερμό τέθηκε λίγο μετά τις 17:30 της 30-05-08 η Π.Υ. Πατρών. Ο λόγος πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθηκευτικό χώρο σε προάστιο της πόλης.

Στο χώρο αυτό αποθηκεύονταν κυρίως βιομηχανικά υλικά πριν προωθηθούν στο εμπόριο. Αξίζει να σημειωθεί πως η φωτιά είχε πάρει ανεξέλεγκτες πριν την κατά τα άλλα γρήγορη άφιξη της πρώτης πυροσβεστικής εξόδου και επεκτάθηκε στο σύνολο της εγκατάστασης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα περίπου 14000 τ.μ. αποθηκευτικού χώρου και κτηρίου γραφείων να καίγονται απ’ άκρη σ’ άκρη.

Ολόκληρη η αποθηκευτική εγκατάσταση γρήγορα κατέρρευσε λόγω της μεταλλικής της κατασκευής πράγμα που έκανε την κατάσβεση εκεί πολύ δύσκολη. Η φωτιά επεκτάθηκε και στο κτήριο με τα γραφεία της επιχείρησης.
Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώθηκαν κατ’ αρχήν στο να μην επεκταθεί η φωτιά σε παρακείμενες επιχειρήσεις όπως ένα πρατήριο υγρών καυσίμων και ένα βουλκανιζατέρ. Αφού το κατόρθωσαν αυτό έριξαν όλο το βάρος τους στον έλεγχο των εστιών στα γραφεία. Παρόλαυτα και εκεί οι ζημιές είναι αρκετά μεγάλες.

Στη μάχη ρίχτηκαν 16 πυροσβεστικά οχήματα (μεταξύ αυτών τα 6 ήταν ενισχύσεις από όμορες υπηρεσίες) με περίπου 45 άνδρες και αρκετές υδροφόρες του δήμου, της νομαρχίας και ιδιωτών.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.