Διαμαρτυρία καθώς 10 πυροσβεστικοί σταθμοί του Λονδίνου κλείνουν

 

14/1/2014

Διαδηλωτές που αντιτίθενται  με το κλείσιμο των 10 πυροσβεστικών σταθμών του Λονδίνου διαδήλωσαν έξω από έναν σταθμό – τον ​​παλαιότερο λειτουργικό πυροσβεστικό σταθμό στο Λονδίνο. Ο πυροσβεστικός σταθμός Clerkenwell, που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1870, και εννέα άλλοι, έκλεισαν νωρίτερα, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου (LFB) σε μια κίνηση για να σώσει £ 28,8 εκατ..(λίρες)


Ο πυροσβέστης Alex Badcock, ο οποίος έχει υπηρετήσει στο Clerkenwell για 29 χρόνια, με δάκρυα στα μάτια.
Η London Fire Brigade δήλωσε ότι οι αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας των 552 πυροσβεστών, ήταν «αναπόφευκτες», αλλά η υπηρεσία δεν θα επηρεαστεί. Αλλά η Ένωση Πυροσβεστών είπε ότι οι περικοπές θα θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια.

«Μικρή» Πράξη περιφρόνησης

Ο Greg Edwards, μέλος του Πυροσβεστικού Σταθμού Clerkenwell Red Watch για σχεδόν επτά χρόνια, μαζέψε τα πράγματά του σήμερα το πρωί και φορώντας την εξάρτησή του πήγε να δώσει το παρόν και να αναλάβει υπηρεσία στο νέο του σταθμό, το Islington“Κανονικά, υποτίθεται ότι πρέπει να βάζουμε την εξάρτησή μας μέσα στη τσάντα”, είπε . “Αλλά σκέφτηκα ότι ίσως αν ένα άτομο αναρωτηθεί γιατί περπατάω ανάμεσα σε δύο πυροσβεστικούς σταθμούς, κάτι θα βγει από αυτό”.

«Θλιβερή, Θλιβερή Ημέρα»

Μέλη της Ένωσης , τοπικοί πολιτικοί και οι κάτοικοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο Clerkenwell. Ο Πυροσβέστης Alex Badcock , ο οποίος είχε εργαστεί στο σταθμό για 29 χρόνια , ξέσπασε σε δάκρυα και είπε : “Είναι μια θλιβερή , θλιβερή ημέρα. Ο Boris Johnson [ Δήμαρχος του Λονδίνου ] δεν ξέρει τι κάνει.”  Το πλήρωμα Green Watch από το Clerkenwell βγήκε στο τελευταίο κάλεσμα στις 06:05 GMT , όταν παρακολούθησε ένα περιστατικό στο Oval Road, στο Regent’s Park. Το πλήρωμα από το Belsize , που επίσης κλείνει , συμμετείχε επίσης .

Ο Greg Edwards , ένα μέλος της Ένωσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ( FBU ) , απευθύνθηκε στο πλήθος έξω ,αφού έφυγε από το πυροσβεστικό σταθμό και άναψε ένα κερί προς τιμήν των 140 χρόνων της ιστορίας του σταθμού. Είπε : “Νιώθω ότι είναι ντροπή που μπορούν να κλείσουν ένα πυροσβεστικό σταθμό τόσο κοντά στην πόλη, τον τρίτο σε συμβάντα στο Λονδίνο.” Ο Gareth Beeton , ένας επίσημος περιφερειακός της FBU ο οποίος στο παρελθόν εργάστηκε στο Clerkenwell , δήλωσε:  “Τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα. Οι πυροσβέστες ήταν φανερά αναστατωμένοι. Είναι μια οικογένεια . .”  Μέλη του Green Watch διάβασαν μια κάρτα από ένα μέλος του κοινού που έλεγε “Παρακαλώ δεχθείτε τις ευχαριστίες μου για τις υπηρεσίες σας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 150 ετών”…

Τα συναισθήματα ήταν επίσης έντονα στο σταθμό Westminster Fire , που λειτουργεί από το 1906Η Ένωση Πυροσβεστών είπε ότι οι περικοπές θα θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια. Η Emily Thornberry , βουλευτής του Εργατικού κόμματος για τη Νότια Islington και Finsbury , είπε , ο πυροσβεστικός σταθμός ήταν απαραίτητος για την πυκνοκατοικημένη περιοχή. Είπε: «Οι άνθρωποι εδώ είναι έξω φρενών . Εάν υπήρχε μια τρομοκρατική επίθεση στην πόλη του Λονδίνου , τι πρόκειται να συμβεί;»

«Δεν θέλω να βρεθώ στη θέση και να σας φωνάξω …« σας το είπα.»

Η LFB δήλωσε ότι οι περικοπές , οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης τη μείωση του αριθμού των πυροσβεστικών οχημάτων έως 14 , δεν θα επηρεάσουν τις υπηρεσίες που παρέχει , διότι ο αριθμός των πυρκαγιών έχει μειωθεί κατά 50 % τα τελευταία 10 χρόνια.

«Αίμα στα χέρια »

Ο James Cleverly, πρόεδρος της Αρχής London Fire και Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης , δήλωσε : “Αν καλέσετε το 999 και χρειάζονται ένα πυροσβεστικό όχημα , ακόμη στοχεύουμε να το έχετε μέσα σε έξι λεπτά και ένα δεύτερο όχημα , αν χρειαστεί , μέσα σε οκτώ λεπτά.”

« Η υπηρεσία βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές περικοπές στον προϋπολογισμό , πράγμα που σημαίνει ότι οι αλλαγές στην υπηρεσία είναι αναπόφευκτες , και είμαστε σε θέση να κάνουμε αυτές τις αλλαγές , χωρίς υποχρεωτικές απολύσεις .” Οι άνθρωποι που δούλευαν στους σταθμούς που έχουν κλείσει, θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις . Το Λονδίνο θα έχει 102 πυροσβεστικούς σταθμούς και 155 πυροσβεστικά οχήματα.

Μιλώντας την Ώρα των Ερωτήσεων του Δημάρχου στις 11 Σεπτεμβρίου , ο κ. Johnson είπε : « Θα πρέπει να λάβετε δύσκολες αποφάσεις για το καλό της καλής δημοσιονομικής διαχείρισης προκειμένου να έχουμε μια σωστή εκσυγχρονισμένη πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία μπορεί να συνεχίσει τη φανταστική δουλειά που κάνει καταπολεμώντας την ύπαρξη της φωτιάς και το θάνατο από πυρκαγιά .”

Ο Paul Embery , περιφερειακός γραμματέας του FBU , δήλωσε : “Ο Δήμαρχος Μπόρις Τζόνσον θα έχει αίμα στα χέρια του…Θα είναι μόνο θέμα χρόνου πριν κάποιος πεθάνει επειδή ένα πυροσβεστικό όχημα δεν κατάφερε να φτάσει εγκαίρως…Δεν μπορείτε να κλείσετε 10 πυροσβεστικούς σταθμούς και να «πετσοκόψετε» 600 πυροσβεστικές θέσεις εργασίας χωρίς να διακυβεύεται η δημόσια ασφάλεια”.

Οι πυροσβεστικοί σταθμοί που έκλεισαν είναι οι Belsize, Bow, Clerkenwell, Downham, Kingsland, Knightsbridge, Silvertown, Southwark, Westminster και WoolwichΕπτά συμβούλια στο Λονδίνο αμφισβήτησαν τα κλεισίματα των πυροσβεστικών σταθμών στο Ανώτατο Δικαστήριο, τον περασμένο χρόνο , αλλά έχασαν την υπόθεσή.

Μετάφραση Απόδοση για το Fire.gr , Στέλλα Ζαργάνη
Πηγή: www.bbc.co.uk

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.