Πολλές Ε.Δ.Ε στην Πυροσβεστική Δυτικής Ελλάδας

 

15/1/2014

Tο αξιόμαχο της Πυροσβεστικής στη Δυτική Ελλάδα επιβεβαιώθηκε επί το έργον, κατά την περασμένη αντιπυρική περίοδο. Ωστόσο αυτό που ανησυχεί στους κόλπους της υπηρεσίας είναι πως το κλίμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό, για την ακρίβεια ούτε λίγο -ούτε πολύ  καταγράφεται ως. εμφυλιοπολεμικό.

Και αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως το Σώμα έχει διατάξει τη διενέργεια Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων (ΕΔΕ) σε 10 περίπου περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα για στελέχη του στη Δυτική Ελλάδα και κάποιες εξ΄ αυτών αφορούν στην Αιτωλοακαρνανία. Φέρεται να εμπλέκονται μάλιστα υψηλόβαθμα στελέχη του Π.Σ. ενώ μεταξύ άλλων οι έρευνες αφορούν υποθέσεις όπως απώλεια υλικών, φθορά υλικών, παρατυπίες και διάφορα άλλα παραπτώματα.

Κι αν η διενέργεια ΕΔΕ δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, αυτό που προκαλεί καχυποψία όμως μεταξύ στελεχών είναι το γεγονός πως κάποιες προέκυψαν μετά από ανώνυμες καταγγελίες. Σε σημείο που έμπειρα στελέχη να κάνουν λόγο για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», ενόψει και των προσεχών κρίσεων.
Το βέβαιο είναι πάντως πως το κλίμα έχει βαρύνει, πολύ περισσότερο  καθώς συνέπεσε με την  αιφνιδιαστική απομάκρυνση του Αιτωλοακαρνάνα αρχηγού του Σώματος  Σωτήρη Γεωργακόπουλου. Μια απόφαση του υπουργού προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια χωρίς να αιτιολογηθεί επιτρέποντας έτσι να αιωρούνται ερωτήματα για τους λόγους που την προκάλεσαν.

Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ – www.agrinionews.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.