Υπολειτουργία της Εθελοντικής Ομάδας Βούλας

 

21/1/2014

Η Εθελοντική Ομάδα Βούλας – Ε.Ο.Β. θεωρεί υποχρέωσή της να ενημερώσει τους φίλους της και τους κατοίκους της πόλεώς μας όπως και τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι έχει υποχρεωθεί να αναστείλει τις πολυποίκιλες δράσεις τις (πυρόσβεση, πλημμύρες, κοπή δέντρων και λοιπές παροχές όπως δενδροφυτεύσεις και ποτίσματα) διότι υπάρχουν τα ακόλουθα προβλήματα:

  1. Τουλάχιστον το τελευταίο πεντάμηνο η ΕΟΒ στερείται τηλεφώνου-fax-email με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η επικοινωνία με τους πολίτες και με τους φορείς όπως το Πυροσβεστικό Σώμα, η Περιφέρεια, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον Δήμο.
  2. Δεν μας χορηγείται πετρέλαιο κινήσεως
  3. Δεν μας χορηγείται δελτίο κινήσεως- διαταγή πορείας, απαραίτητο έγγραφο για κάθε μετακίνηση.
  4. Ανεκλήθησαν όλες οι άδειες κατ’εξαίρεσην οδηγήσεως όλων των εθελοντών στις 3/12/2013 που ίσχυαν έως την 31.12.2013 και θα ανανεώνονταν και για το έτος 2014 για την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων. Ο Δήμαρχος 3Β σε επαφή του με τον επικεφαλή της ΕΟΒ υποσχέθηκε πώς θα φροντίσει να διορθώσει το πρόβλημα δια της νομικής υπηρεσίας. Σημειώνεται πώς ο δήμος ΒΒΒ αποτελεί έκτοτε τον μόνο δήμο που απαγόρευσε την οδήγηση εθελοντικών οχημάτων από εθελοντές απ’όλους του εταίρους του στον Σ.Π.Α.Υ και όχι μόνο. Ο νόμος 4071/11-4-2012 που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως δεν αφήνει περιθώρια αμφισβητήσεως σχετικά με το νόμιμο της αδειοδότησης εθελοντών για οδήγηση εθελοντικών οχημάτων.

Για τους πιο πάνω λόγους, αλλά και συναφείς άλλους, είμαστε πεπισμένοι πώς κάποιοι «ανευθυνουπεύθυνοι» λειτουργούν παρασκηνιακά, ανεύθυνα και εγκληματικά προς τα συμφέροντα του δήμου μας και κατ’αντιστοιχία εις βάρος των συμφερόντων των συμπολιτών μας, δια των φαύλων  και ιδιοτελών επιδιώξεών τους. « Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν ποιους υπονοώ, ποιοι εξέθεσαν τον δήμαρχο των 3Β κ.Σπυράγγελο Πανά, οδηγώντας τον σε εσφαλμένη απόφαση. Θα αποκαλυφθούν όμως και θα υποστούν τις συνέπειες των ιδιοτελών εισηγήσεών τους. Οι εχθροί του εθελοντισμού, οι οπαδοί του κρατισμού, αυτοί που ποτέ δεν έδωσαν γιατί δεν είχαν τίποτα να προσφέρουν, αυτοί που μόνον να παίρνουν ξέρουν, όσο και αν βυσσοδομούν εναντίων του ιερού θεσμού του εθελοντικού κινήματος βρίσκονται σε πλάνη.

Τους συγχωρούμε! Πρέπει πάντως να γνωρίζουν πώς «προς κέντρα λακτίζουν», πρέπει να τους θυμίζουμε πώς είμεθα η συνέχεια του πρώτου διδάξαντος, του Ιησού Χριστού.
Αναφορικά με την προσφορά προς τους συνανθρώπους μας δεν πτοούμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν θα πάψουμε να υπηρετούμε τον συνάνθρωπο. Λυπόμαστε και όμως προσευχόμαστε, ώστε ο Θεός να φωτίζει και να συγχωρήσει ους πολέμιους του ευγενέστερου κυττάρου της κοινωνίας μας.

Να είναι βέβαιοι δε, οι επιχειρούντες την εξουδετέρωση και απαξίωσή μας πώς θα αποτύχουν. Ο Θεός ευλογεί τον αγώνα τον καλό και αγαθό. Ευχόμαστε το 2014 να ανανύψουν και να οδηγηθούν στην αλήθεια και το φώς. Ελπίζουμε η σύνεση και η λογική τελικά να επικρατήσουν. Πάντως όλοι εμείς θα παλέψουμε για να είμαστε δίπλα σας όταν μας χρειαστείτε. Καλή χρονιά σε όλους και ευλογημένη. Ο Θεός μαζί μας.

Ο επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος
Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας ΔΕ Βούλας
Αν.Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής Σ.Π.Α.Υ
Σωτηρόπουλος Πλάτωνος Παναγιώτης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.