Οι Αυτοσχεδιασμοί στο Πυροσβεστικό Σώμα

 

2/7/2008

Θέλω να αγιάσω, και δεν με αφήνουν οι «διαόλοι».
Δεν ξέρω ΠΟΥ, και ΠΟΣΟ θα τραβήξει αυτή η κατάσταση με τον κάθε ΔΙΟΙΚΗΤΗ, ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ, ΑΡΧΙΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ η ακόμα και ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ, αλλά θα πρέπει το αρχηγείο να λάβει μέτρα ΑΜΕΣΑ.
Το φαινόμενο πολλοί από τους πιο πάνω να ΒΓΑΖΟΥΝ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ, καταντά ΑΗΔΙΑ.
Δεν ξέρω τι είδους «ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ» έχουν οι κύριοι αυτοί σφηνωμένη στον εγκέφαλο, και κάνουν ότι τους κατέβει, θα πρέπει όμως να καταλάβουν ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΝΩΤΕΡΩΝ.

Θέμα 1ο
Οι νυχτερινές υπηρεσίες των Εθελοντών Πυροσβεστών.
Παρόλο που ο Αρχηγός έδωσε εντολή να ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, για κάποιους διοικητές και όχι μόνο, πέρα βρέχει, και ακόμα πιο πέρα χιονίζει.
Γι αυτούς ισχύουν οι ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ διαταγές, και όχι εκείνες του Αρχηγείου!

Θέμα 2ο
Οι ΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ.
Παρόλο που ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ, πάλι κάποιοι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και μόνιμοι ανεμίζουν το δικό τους «ΜΠΑΙΡΑΚΙ» εκφράζοντας τις …. Αντιρρήσεις τους.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ (λένε) ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΛΕΣ ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ.
Ρε παλικάρια, πάτε καλά;
ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΧΡΙΣΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ;
ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ;
Κατά το σκεπτικό σας να υποθέσω ότι κάποιος πυραρχος (για παράδειγμα) είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ στην ΙΕΡΑΡΧΙΑ από τον ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ;
Για κοίτα, που θα ξεχάσουμε και αυτά που μάθαμε για τους βαθμούς!
Φαίνεται στο Σώμα , οι βαθμοί πάνε «ΑΝΑΠΟΔΑ».
Βέβαια, γι αυτό το ΜΠΑΧΑΛΟ, φταίει και το ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟ ΙΔΙΟ. Που είναι κύριοι οι ΔΙΑΤΑΓΕΣ, να τις παραλάβουν οι υπηρεσίες, και να σταματήσει αυτή η γελοιότητα που ουσιαστικά εκθέτει ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ;

Αν μιλήσω τώρα για «ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ», θα έχω άδικο;
Αφού ΔΕΝ υπάρχει η στοιχειώδης αντίληψη από ορισμένους ότι με τους όποιους «αυτοσχεδιασμούς» τους Εκθέτουν το Σώμα, τι να πω;
Καιρός είναι το Υπουργείο (αφού δεν γίνεται κάτι από το αρχηγείο) να αρχίσει να παίρνει κεφάλια, μήπως και κάποια στιγμή αρχίσουν τα πράγματα να λειτουργούν ΣΩΣΤΑ σ’ αυτή τη χώρα.

Η εποχή των «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΩΝ» κύριοι, πρέπει να το πάρετε χαμπάρι ότι έχει παρέλθει ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ, και ο κάθε κατεργάρης θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεων του.
Έπεται συνέχεια, και μάλιστα ΠΟΛΥ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ για ορισμένους.
Αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΗ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ.
Τα σέβη μου, και θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης
Εθελοντής Πυροσβέστης
Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνίας
tsougarisgnomi@gmail.com 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.