Μεταβαίνει κλιμάκιο της Ε.Μ.Α.Κ. στην Κεφαλλονιά

 

27/1/2014

Δυνάμεις της ΕΜΑΚ μεταφέρονται αυτή την ώρα με πλοίο της γραμμής στην Κεφαλλονιά.
Ειδικότερα, ο διοικητής της ΕΜΑΚ, μαζί με εννέα πυροσβεστικούς υπαλλήλους, έχουν επιβιβαστεί στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο από το λιμάνι της Κυλλήνης με προορισμό την Κεφαλλονιά. Μαζί τους έχουν ένα ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, ενώ στο κλιμάκιο συμπεριλαμβάνονται ένα διασωστικό όχημα σεισμών καθώς και δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ θα παραμείνουν στο νησί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για προληπτικούς λόγους. Υπενθυμίζεται πως η αναχώρηση του πλοίου καθυστέρησε αρκετή ώρα, καθώς σε αυτό έπρεπε να επιβιβαστεί ειδική αποστολή μηχανικών, η οποία θα συνδράμει στο έργο της εκτίμησης των ζημιών στο νησί.

Επίσης με εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, μεταβαίνουν στην Κεφαλλονιά με ελικόπτερο Super Puma ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με το ίδιο ελικόπτερο μεταβαίνει στην Κεφαλλονιά, με εντολή του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κλιμάκιο του Ο.Α.Σ.Π. προκειμένου να προβεί σε εκτίμηση της κατάστασης.

Στην Κεφαλλονιά μεταβαίνει επίσης ο Διοικητής της ΕΜΑΚ Πατρών, με προσωπικό και μέσα της ίδιας Υπηρεσίας, που θα παραμείνουν εκεί καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, για προληπτικούς λόγους.

Συγκεκριμένα μεταβαίνουν από την ΕΜΑΚ Πατρών στην Κεφαλλονιά:

  • Ένα διασωστικό όχημα σεισμών, με πέντε (5) πυροσβεστικούς υπαλλήλους
  • Ένα πυροσβεστικό όχημα με δυο (2) πυροσβεστικούς υπαλλήλους
  • Ένα πυροσβεστικό όχημα με δύο πυροσβεστικούς υπαλλήλους και ένα σκύλο.

Πηγή : www.zougla.gr & www.fireservice.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.