«Αέρια» αγελάδων προκάλεσαν έκρηξη σε φάρμα στη Γερμανία

 

28/1/2014

Η ποσότητα μεθανίου που απελευθερώθηκε από τα αέρια των 90 αγελάδων σε φάρμα της Γερμανίας ήταν η αιτία έκρηξης καταστρέφοντας την οροφή της φάρμας και τραυματίζοντας ένα από τα ζώα ανέφερε η τοπική αστυνομίαΣύμφωνα με την ανακοίνωση των τοπικών αρχών τα επίπεδα αερίων μεθανίου είχαν συγκεντρωθεί σε υψηλό βαθμό εντός της εγκατάστασης στο Rasdorf της Γερμανίας με αποτέλεσμα μετά από στατικό ηλεκτρισμό τα αέρια να εκραγούν δημιουργώντας φλόγες με εστιακά μικρά σημεία

Η έκρηξη κατέστρεψε την οροφή της φάρμας σύμφωνα με το Reuters. Η Πυροσβεστική υπηρεσία που έφθασε στο σημείο έκανε μετρήσεις αέριων για την αποφυγή επικείμενης έκρηξης ξανά.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι μια από τις γελάδες λόγω της έκρηξης έφερε εγκαύματα στο σώμα της και την φρόντισαν κτηνίατροι. Οι αγελάδες μπορούν να παράγουν περίπου 500 λίτρα αέρια μεθανίου καθημερινά μέσω αερίων και ρεψίματος. Επίσης είναι γνωστό ότι οι αγελάδες απελευθερώνουν υψηλά επίπεδα αμμωνίας.

Μετάφραση – Απόδοση για το Fire.gr, Ρέτσιος Ιωάννης
Πηγή: www.independent.co.uk

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.