Έγγραφο προς Πρόεδρο & Γ. Γραμματέα Γ.Σ.Ε.Ε

 

1/2/2014

Αξιότιμοι κύριοι,

Με αφορμή την κατάθεση του Νομοσχεδίου στην βουλή που αφορά την « Αναδιοργάνωση Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος και Άλλες διατάξεις » θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε για τον ΕΜΠΑΙΓΜΟ εις βάρος μας, της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, του Υπουργείου ΠΡΟΠΟ και του Π.Σ.

Παρά τις δεσμεύσεις τους σε πολλαπλές συναντήσεις που είχαμε μαζί τους αλλά και στις δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις τους για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα και ιδιαίτερα αυτό της « Ομογενοποίησης» του προσωπικού, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, από το περιεχόμενο των άρθρων, αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ την αξιοπρέπεια, την νοημοσύνη και τον αγώνα μας, ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ μας, απαξιωτικά από το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.

Στο εν λόγο νομοσχέδιο ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ οι δεσμεύσεις τους, ούτε στα στοιχειώδη, που κινούνται στην κατεύθυνση της «Ομογενοποίησης » και τα οποία δεν επιβαρύνουν στο παραμικρό τον Κρατικό Προϋπολογισμό Όπως:

1) ΟΜΟΙΑ καθήκοντα των Π.Π.Υ με αυτά των μονίμων πυροσβεστών,

2) Συμμετοχή στο Συμβούλιο του Επιτελικού Σχεδιασμού και ενός μέλους της ομοσπονδίας μας ΠΟΠΥΣΥΠ (στο εν λόγο συμβούλιο ήδη συμμετέχουν μέλη από τις άλλες 2 συνδικαλιστικές οργανώσεις του σώματος)

3) Ανανέωση της λίστας των επιτυχόντων ΠΠΥ για άλλα δυο (2) χρόνια (σύνολο δηλ. πέντε χρόνια).

Οι προτάσεις μας επί του σχεδίου νόμου προκειμένου να ομογενοποιηθεί πλήρως το προσωπικό του και να γίνει πραγματικός βραχίονας της πολιτικής προστασίας το Πυροσβεστικό Σώμα είναι :

1α) Καθηκοντολόγιο -ωράρια –άδειες των Π.Π.Υ όμοια με αυτά του μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού. (Αυτά που δεν κοστίζουν όπως το καθηκοντoλόγιο αποτελούν δέσμευση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας απέναντι μας, ενώ το κόστος των ωραρίων είναι πολύ μικρό συγκριτικά με τα οφέλη που αποκομίζονται.)
1β)Να απαλειφθεί το εδάφιο ιβ της παρ.3 του άρθρου 93 ή να τροποποιηθεί ώστε να διατίθεται για την υποστήριξη δράσεων προληπτικής πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας όλο το πυροσβεστικό προσωπικό και όχι μόνο οι Π.Π.Υ.(Σημ. Δεν μπορεί να λένε πολιτική και φυσική ηγεσία ότι έχουν πρόθεση να ομογενοποιήσουν το τριχοτομημένο προσωπικό του Π.Σ και από την άλλη με το άρθρο αυτό να μας διαφοροποιούν σε άλλη μια περίπτωση.
2) Στο συμβούλιο του Επιτελικού σχεδιασμού να συμμετέχει ως μέλος και ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδίας μας Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π, όπως συμμετέχει κ από τις άλλες 2 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Π.Σ (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ και Ε.Α.Π.)
3) Τροποποίηση της παρ.6 του άρθρου 15 ν.3938/2011 έτσι ώστε οι πίνακες επιτυχόντων να ισχύουν για άλλα 2 έτη(σύνολο δηλ 5 έτη) και εισαγωγή διάταξης στο ν/σ ώστε στο διάστημα αυτό να προσληφθούν όλοι οι επιτυχόντες Π.Π.Υ.
4α)Τροποποίηση της παρ.8 του άρθρου 15 του Ν.3938/2011 έτσι ώστε κατά την εφαρμογή του νόμου να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό όλοι οι επιτυχόντες Π.Π.Υ που έχουν την δυνατότητα να θεμελιώσουν πλήρη συνταξιοδοτικόδικαίωμα.
4Β)Επίσης όσοι συνάδελφοί δεν ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, να ανανεωθεί κατά την εφαρμογή του νόμου η θητεία τους μέχρι την συνταξιοδότησητους.
5)Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι πυροσβέστες που δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να συμπεριληφθούν στον Ν.3938/2011 λόγο έλλειψης κάποιου προσόντος (προσληφθέντες το 2009,ηλικία,τίτλος σπουδών ,κ.α) τους 6 μήνες της αντιπυρικής περιόδου να απασχολούνται στο Π.Σ και τους άλλους 6 μήνες στην Πολιτική Προστασία.

Σας καλούμε, ως Τριτοβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο αλλά και ως παρατάξεις , να λάβετε θέση, προκειμένου, αφενός ν’ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ αυτή η ΑΔΙΚΙΑ και αφ εταίρου να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος οργανισμός πυρασφαλείας της χώρας, που θα μπορεί αξιόπιστα να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πηγή : http://www.pospid.gr/

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.