Πρόγραμμα εκπαίδευσης συμμετεχόντων στις Ημέρες Διάσωσης 2014

 

2/2/2014

Η εταιρία A&K Risk Management Consulting διοργανώνει το 4ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο με τίτλο «Ημέρες Διάσωσης 2014» στην Πεντέλη το Σάββατο 26 Απριλίου 2014, με συνδιοργανωτή την εταιρία Weber Rescue® Αυστρίας. Η A&K Risk Management Consulting είναι επίσημα εξουσιοδοτημένη από την εταιρία Weber Rescue® να διοργανώνει τα αντίστοιχα σεμινάρια διάσωσης στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας τα διασωστικά υδραυλικά εργαλεία της Weber Rescue Hydraulik® αλλά και την τεχνογνωσία που έχει αναπτυχθεί στην Γερμανία και την Αυστρία στο διεθνές σεμινάριο Rescue Days σε συνεργασία με τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο αυτό θα δοκιμάσουν τια αντοχές τους στην σκληρή εκπαίδευση βάσει προτύπων S.A.V.E.R.

Η εκπαίδευση που θα κάνουν το Σάββατο 26 Απριλίου 2014, περιγράφεται αναλυτικά παρακάτω. Το πρόγραμμα αξιολόγησης τους φυσικά δεν περιγράφεται καθώς σύμφωνα με την διοργανώτρια εταιρία είναι άκρως μυστικό και θα δοκιμαστεί η αντίληψη τους σε δύσκολα σενάρια απεγκλωβισμού αλλά και οι τεχνικές που θα έχουν διδαχθεί σε χρόνους λιγότερο από 30 λεπτά.   Σύμφωνα με την εταιρία οι εναπομένουσες θέσεις δεν ξεπερνάνε τις πέντε (5).

Σταθμός Εργασίας «Σχοινιά & Σταθεροποίηση»  

Αντικείμενα Εκπαίδευσης

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στα σχοινιά και στα συστήματα σταθεροποίησης, κόμπους ανέλκυσης, κόμπους πρόσδεσης και ασφάλισης και συστήματα σταθεροποίησης STAB FAST.

 1. Ψαλιδιά, οχτάρι
 2. Διπλό οχτάρι
 3. Αγκυρόδεσμος
 4. Stab Fast
 5. Ιμάντες και καστάνιες
 6. Κλίμακα αλουμινίου
 7. Ασφάλιση αυλού, halligan, και λοστού
 8. Σταθεροποίηση με ιμάντες

Σταθμός Εργασίας «Κοπή Οχήματος»

Αντικείμενα Εκπαίδευσης

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στην κοπή οχήματος το οποίο θα βρίσκεται σε κανονική θέση με διάφορες παραλλαγές.

 1. Θα πραγματοποιηθεί σκηνή ασφαλείας με όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες.
 2. Θα πραγματοποιηθεί σταθεροποίηση του οχήματος.
 3. Θα πραγματοποιηθεί τεχνική διάνοιξης «δίθυρου» από την δεξιά πλευρά του οχήματος
 4. Θα πραγματοποιηθεί τεχνική στην ίδια πλευρά «dash roll» με έμβολο χωρίς να πειραχτεί ο πυλώνας Α στην απέναντι μεριά του οχήματος.
 5. Θα πραγματοποιηθεί στην αριστερή πλευρά του οχήματος διάνοιξη πίσω θύρας με μηχανική διάρρηξη (haligan)
 6. Θα πραγματοποιηθεί στην αριστερή πλευρά του οχήματος διάνοιξη εμπρόσθιας θύρας υδραυλικά με τεχνική 45ο μοιρών κλίσης διαστολέα στο παράθυρο ως σημείο πίεσης και κατόπιν αποκοπή της πόρτας.
 7. Θα πραγματοποιηθεί στην αριστερή πλευρά του οχήματος «dash lift» χωρίς έμβολο μόνο με διαστολέα και κόφτη & θα δοθεί έμφαση στην σταθεροποίηση.
 8. Θα πραγματοποιηθεί δίπλωμα οροφής διαγώνιο από εμπρός προς τα πίσω.
 9. Στο σενάριο αυτό δεν θα περιλαμβάνεται ομοίωμα διάσωσης.

Σταθμός Εργασίας «Κοπή Οχήματος σε θέση Κοχύλι» 

Αντικείμενα Εκπαίδευσης

Κοπή οχήματος  ( Όχημα ανάποδα με τον τραυματία να φοράει την ζώνη) αναλυτικά:

 1. Θα πραγματοποιηθεί σκηνή ασφαλείας με όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες.
 2. Θα πραγματοποιηθεί σταθεροποίηση του οχήματος.
 3. Θα πραγματοποιηθεί απεγκλωβισμός ομοιώματος διάσωσης με την τεχνική «κοχύλι» (shell technique)
 4. Θα δημιουργηθεί ικανός χώρος εργασίας διασωστών και Ε.Κ.Α.Β.
 5. Θα απεγκλωβιστεί ο οδηγός με την λιγότερη δυνατή μετακίνηση
 6. Θα συμπεριλαμβάνεται ομοίωμα διάσωσης στην θέση του οδηγού με ζώνη.
 7. Θα γίνει χρήση σκληρής σανίδας & κολάρου ακινητοποίησης.

Κατόπιν το κάθε γκρουπ εκπαιδευομένων θα αξιολογηθεί σε ειδικό σενάριο που θα έχουν στήσει οι εκπαιδευτές έτσι ώστε να δοκιμαστούν οι γνώσεις τους και η αντίληψη τους. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης θα υπάρχει ιατρική κάλυψη από τους Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδική μονάδα που θα παρευρεθεί στο σεμινάριο για το σκοπό αυτό. Η προσέλευση των συμμετεχόντων στο σεμινάριο θα ξεκινήσει από τις 07:00 το πρωί του Σαββάτου.

Η προσέλευση θεατών στο σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα επιτρέπεται από τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου και μετά στις ειδικά διαμορφωμένες εξέδρες των δημοτικών εγκαταστάσεων του Δήμου Πεντέλης. H Διεύθυνση που θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο είναι Αγ. Τρύφωνος 1 Πεντέλη , πλησίον Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης .

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα : www.rescuedays.org

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.