Πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών στην πολιτική προστασία από τον Δήμο Ηρακλείου

 

3/2/2014

Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του στη Δια Βίου Μάθηση, για άλλη μια χρονιά συνεχίζει το επιτυχημένο πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εθελοντών για την Πολιτική Προστασία με τίτλο ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, το οποίο ήδη έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς εκατοντάδες συμπολίτες μας τα τελευταία 2 χρόνια.

Κατόπιν του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε από μεγάλη μερίδα δημοτών μας για επανάληψη του προγράμματος, ο Δήμος Ηρακλείου θέλοντας να ικανοποιήσει το αίτημά τους , σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.), και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας, υλοποιεί νέο κύκλο του προγράμματος, το οποίο προγραμματίζεται να ξεκινήσει τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου 2014, στην αίθουσα της ΠΑΛΑΙΑΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ , του Δήμου Ηρακλείου. Το λεπτομερές πρόγραμμα της εκπαίδευσης θα αναρτηθεί προσεχώς στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Το Πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί και οργανωθεί για την αντιμετώπιση των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών κατά τη διάρκεια του οποίου ομάδες εθελοντών εκπαιδεύονται στην απόκτηση πιστοποιημένων δεξιοτήτων διαχείρισης κινδύνου και κρίσεων, καθώς και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης. Παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και καθιστά τους εκπαιδευθέντες ικανούς να αναπτύξουν δράσεις στην τοπική κοινωνία

Η εκπαίδευση, θεωρητική και πρακτική, έχει διάρκεια 100 ώρες και διεξάγεται σε 25 τετράωρες εκπαιδευτικές συναντήσεις. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Εθνικό Δίκτυο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Φορέων και οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού Δια Βίου Εκπαίδευσης, στην ένταξη των εκπαιδευόμενων στο μητρώο εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας καθώς και στην ένταξη των εκπαιδευόμενων στην εθελοντική ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος αφορούν στην αντιμετώπιση κινδύνων και κρίσεων, όπως :  Σεισμοί , Πυρκαγιές,   Πλημμύρες,  Καύσωνες – Παγετοί    Θαλάσσια Ατυχήματα,  Τεχνολογικά Ατυχήματα

Για τον καλύτερο σχεδιασμό στην υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος είναι σημαντικό να γνωρίζουμε εγκαίρως τον αριθμό των συμμετοχών. Από σήμερα Δευτέρα 03/2/2014 έως και την Παρασκευή 07/02/2014, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμπληρώσει ηλεκτρονικά την αίτησή του, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου www.heraklion.gr σε ειδικό πεδίο που υπάρχει στην κεντρική σελίδα. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή τυχόν απορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2813-409232 , 2813-409401, 2813-409173.

Πηγή: www.prismanews.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.