Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. στο πλευρό των σεισμοπλήκτων της Κεφαλονιας

 

3/2/2014

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κεφαλληνίας, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν, έπειτα από την ισχυρή σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Λιξουρίου Κεφαλληνίας την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 15:55.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών από την πρώτη στιγμή του συμβάντος βρίσκεται δίπλα στο δοκιμαζόμενο λαό της Κεφαλονιάς, παρέχοντας πολύτιμη βοήθεια στο ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στο νησί, καθώς και στους πολίτες, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Αναλυτικότερα, κατόπιν συσκέψεων που διεξήχθησαν στην Πολιτική Προστασία Κεφαλληνίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κεφαλληνίας και την εφαρμογή του “Σχεδίου Ξενοκράτης” κατ’ εντολή του ανωτέρω οργάνου μέσω του κυρίου Λιμενάρχη, Εθελοντές Σαμαρείτες επιβιβάστηκαν στο πλοίο SuperFast που κατέπλευσε στο νησί τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου και ώρα 17:00, προς συνδρομή των ιατρών που βρίσκονταν στο πλοίο και την παροχή διευκολύνσεων στους πολίτες που κατέφυγαν εκεί.

Αργότερα την ίδια ημέρα και έως σήμερα, έπειτα από την αναχώρηση του πλοίου SuperFast και τον κατάπλου του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος, οι Εθελοντές Σαμαρείτες παρέχουν σε 24ωρη βάση υποστηρικτικές υπηρεσίες στο ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται εντός του πλοίου για την περίθαλψη των πολιτών, στους πολίτες που διαμένουν εντός του πλοίου, ενώ έχουν αναλάβει και την καταγραφή των στοιχείων των σεισμοπλήκτων.

Προς ενίσχυση και συνδρομή του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κεφαλληνίας, από το απόγευμα του Σαββάτου της 1ης Φεβρουαρίου 2014, στο νησί έχει σπεύσει και εξαμελής ομάδα Εθελοντών από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών.

Σήμερα Δευτέρα 3η Φεβρουαρίου 2014, έπειτα από τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση που έπληξε το νησί της Κεφαλονιάς, βρίσκονται σε εξέλιξη ενέργειες των Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο και σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Πηγή: Samarites.gr

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.