Κινητοποιήθηκε το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού για την Κεφαλλονιά!

 

3/2/2014

Με ένα αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού πρόκειται να μεταφερθεί – σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες – προσωπικό και μέσα του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού (747 ΕΤΜΧ) στην σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά, στο πλαίσιο υλοποιήσεως του σχεδίου αμέσου επεμβάσεως των Ενόπλων Δυνάμεων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών «Δευκαλίων».

Το 747 ΕΤΜΧ εδρεύει στο Λουτράκι και είναι μοναδικό σε όλη την Ελλάδα με προσωπικό ειδικά εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο, ώστε παράλληλα με τα συνήθη καθήκοντά του και αποστολές ως μονάδα του Μηχανικού του Ελληνικού Στρατού να μπορεί να παρεμβαίνει επικουρικώς των μονάδων της Πολιτικής Προστασίας στην παροχή βοήθεια στους πληγέντες.

Το Τάγμα, εκτός των άλλων, έχει ειδικό εξοπλισμό ηλεκτροπαραγωγών ζευγών για να μπορεί να ηλεκτροφωτίσει μία μικρή πόλη 5.000 κατοίκων αλλά και ειδική κινητή μονάδα αφαλατώσεως για να παράγει πιόσιμο νερό από τη θάλασσα σε περίπτωση που απαιτηθεί, ενώ υπάρχει ειδική διμοιρία εκπαιδευμένων διασωστών και σκυλιών για ανεύρεση εγκλωβισμένων, που μπορούν να βοηθήσουν τις αντίστοιχες ομάδες της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: www.stoxos.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.