Έφτασε το κλιμάκιο του Ε.Τ.Ι.Κ.- ΕΚΑΒ στην Κεφαλονιά

 

5/2/2014

Το κλιμάκιο του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (Ε.Τ.Ι.Κ.) έφτασε στην Κεφαλλονιά.
Δύο ασθενοφόρα οχήματα με τον Δημήτρη, την Διονυσία , τον Χρήστο και τον Παναγιώτη και με κατάλληλο εξοπλισμό θα ενισχύσουν τον Τομέα Κεφαλλονιάς και τους 9 διασώστες του τομέα που εδώ και ημέρες βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή. Παράλληλα όλοι οι Τομείς και τα Παραρτήματα του Ε.Κ.Α.Β. Δυτικής Ελλάδας & Νήσων, έχουν τεθεί σε κατάσταση εγρήγορσης για τη διάθεση πρόσθετου υλικού ή και προσωπικού στην Κεφαλλονιά, όταν αυτό θα είναι αναγκαίο.

Λίγα λόγια για το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής των Καταστροφών
Το Ε.Τ.Ι.Κ. είναι υπεύθυνο για τη σύνταξη και την εφαρμογή σχεδίων πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεις μαζικών απωλειών υγείας λόγω φυσικών ή  μη μαζικών καταστροφών. Η ενεργοποίηση του αποφασίζεται από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ και συντονίζεται από την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ.

Το ΕΤΙΚ στελεχώνεται με ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες οι οποίοι εκπαιδεύονται σε ειδικά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή : http://ekabnews.blogspot.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.