Νομοσχέδιο για τους Εθελοντές…Χωρίς τους Εθελοντές

 
8/2/2014

 

Στις 29-01-2014 κατατέθηκε για επεξεργασία στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής , το νομοσχέδιο που αφορά στην :
« Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ρύθμιση λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του  Πολίτη».

 

Στο παραπάνω νομοσχέδιο ρυθμίζονται και θέματα που αφορούν τη λειτουργία των Εθελοντικών Οργανώσεων και τους Εθελοντές.
Παρόλο που σχέδιο νόμου το Φεβρουάριου του 2013, δημοσιεύτηκε προς διαβούλευση και μετά από μελέτη και συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων των Εθελοντικών Οργανώσεων, προβήκαμε στον σχολιασμό και την υποβολή των απόψεών μας επί των άρθρων που μας αφορούσαν, διαπιστώσαμε ότι οι παρατηρήσεις μας δε λήφθηκαν υπόψιν σχεδόν καθόλου. Για τις περισσότερες δε από αυτές, αναφέρεται στην έκθεση των εισηγητών οτι προβλέπεται να ρυθμίζονται με αποφάσεις του εκάστοτε Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

 

Σημειώνουμε ότι και στο Νόμο 3013/2012 στα άρθρα που αφορούσαν τους Εθελοντές, δεν εξεδόθη καμία κοινή υπουργική απόφαση ή κάποια απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.
Πιστεύουμε ότι και στο μέλλον θα είναι δύσκολο να ρυθμιστούν θέματα που μας αφορούν,  γι’ αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε και να πιέσουμε να ενταχτούν άμεσα στο νομοσχέδιο, ώστε να μην υπάρξει κενό στη συνέχιση της λειτουργίας Εθελοντικών Οργανώσεων  που έως σήμερα δρούσαν με εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

Για τους λόγους αυτούς, η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» σε συνεργασία με την «υπό ίδρυση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ του μητρώου της Γ.Γ.Π.Π.», καλούμε τους εκπροσώπους των Εθελοντικών Οργανώσεων (ενταγμένων σε αυτές ή μη) σε ανοικτή συζήτηση για την τελική υποβολή τροποποιήσεων και προσθηκών επί των συγκεκριμένων άρθρων του νόμου, καθώς και τους τρόπους πίεσης προς κάθε κατεύθυνση.

 

 Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Νεαπόλεως (περιοχή Στρεμπενιώτη – Θεσσαλονίκη) την Κυριακή 9  Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11:00.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.