Έρευνα στη Θεσσαλονίκη για απάτη από Εθελοντές Αναδασωτές Πυροσβέστες

 

12/2/2014

Έρευνα για απάτη βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αστυνομικές αρχές έπειτα από καταγγελία για τη δραστηριότητα του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στον τοπικό τύπο ερευνάται το ενδεχόμενο να διαπράχθηκε απάτη που ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ καθώς βρίσκονται στο μικροσκόπιο καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες τα οχήματα του Εθελοντικού Σώματος δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ενώ και το Εκπαιδευτικό Κέντρο καταγγέλλεται ότι δε διαθέτει την απαραίτητη πιστοποίηση. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενεργείται φέρεται να διαπιστώθηκε ότι κάποια από τα οχήματα του Σώματος δε διέθεταν ούτε ασφαλιστήρια αλλά ούτε και πινακίδες κυκλοφορίας! Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε ορισμένα από τα οχήματα είναι “ηλικίας” πάνω από 30 ετών και έχουν αποσυρθεί από τις αντίστοιχες υπηρεσίες χωρών του εξωτερικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών φέρεται να λαμβάνει ως συνδρομή από διάφορους δήμους της χώρας ετησίως από 2.000 έως 12.000 ευρώ.

Γερμανικές δωρεές

Το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών έχει δεχτεί κατ’ επανάληψη δωρεές από τη Γερμανία. Μάλιστα πριν από περίπου τέσσερις μήνες με πρωτοβουλία του εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική Συνέλευση και Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ παραδόθηκαν τρία οχήματα του γερμανικού στρατού Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών . Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Αιχμές για το μοντέλο λειτουργίας της Πυροσβεστικής

Τον περασμένο Νοέμβριο το γερμανικό περιοδικό Focus με δημοσίευμα του αναφέρθηκε εκτενώς στο σώμα εθελοντών πυροσβεστών και «στα κυκλώματα που δρουν στον κλάδο» με αφορμή την επιβολή υψηλών φόρων εισαγωγής στα πυροσβεστικά οχήματα που έχουν δωρίσει στην Ελλάδα η Γερμανία και η Αυστρία. Στο δημοσίευμα φιλοξενήθηκαν και δηλώσεις του επικεφαλής του σώματος των εθελοντών πυροσβεστών Νίκου Σαχινίδη ο οποίος όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού «με τους 1200 εθελοντές για δέκα χρόνια χρειάστηκε 2 εκ. ευρώ και, επειδή δεν επαρκούσαν, για να βελτιώσει τον προϋπολογισμό, έβαλε από την τσέπη του 74.500 ευρώ». Μάλιστα ο  κ. Σαχινίδης σύμφωνα με το δημοσίευμα εικάζει ότι «πίσω από κάποιες οχλήσεις βρίσκεται ο κρατικός συναγωνισμός, διότι με τη δράση του χαλάει το μοντέλο λειτουργίας». Μάλιστα στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ενώ η επαγγελματική πυροσβεστική αγοράζει κάθε πυροσβεστική αντλία προς 120 ευρώ έκαστη, ο κ. Σαχινίδης αγόρασε το προϊόν από τη Γερμανία προς 12 ευρώ.

Πηγή: Seleo.gr News 

1 Comment

  1.  

    Κατι σαν να ανοιγω επιχειρηση οπου απλα οι εργαζόμενοί μου θα είναι εθελοντές ένα πράμα! ΚΑΛΟ και ΕΞΥΠΝΟ ….αν έχεις πλάτες άνωθεν!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.