Εκπαίδευση στην ορεινή διάσωση για πέντε μέλη της Ε.Ο.Δ. στη Σλοβακία

 

17/2/2014

Σε διαδικασίες χειμερινής ορεινής διάσωσης εκπαιδεύτηκαν πέντε μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από τη σλοβάκικη διασωστική οργάνωση Horska Zachranna Sluzba.
Η ομάδα διάσωσης της Σλοβακίας αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονα καταρτισμένες στην Ευρώπη και ξεχωρίζει για τον επαγγελματισμό της, καθώς τα μέλη της έχουν αναλάβει την πρόληψη και την αντιμετώπιση των ατυχημάτων στα βουνά της χώρας. 

Στην πρώτη φάση, η εκπαίδευση επικεντρώθηκε σε θέματα πρόληψης χιονοστιβάδων, οργανωμένη έρευνα και έρευνα συντρόφου σε χιονοστιβάδα, διάσωση σε χιονισμένη πλαγιά, διάσωση από παγοκαταρράκτη, οργανωμένη διάσωση από βράχο, διάσωση σχοινοσυντρόφου από διαδρομή, ski patrol και μεταφορά φορείου με σκι σε πίστα. Ο κύκλος αυτής της εκπαίδευσης θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις ενότητες, ενώ στόχος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης είναι να έχει στο δυναμικό της ακόμη  πέντε καταρτισμένους και πιστοποιημένους εκπαιδευτές με τα κριτήρια και την εκπαίδευση της σλοβάκικης ομάδας Horska Zachranna Sluzba.

Η Ε.Ο.Δ. αποσκοπεί όλα τα μέλη της που ασχολούνται με την ορεινή διάσωση να έχουν την κατάλληλη κατάρτιση και εξειδίκευση, ώστε να φανούν χρήσιμοι στην απευχόμενη συνθήκη που χρειαστεί να επέμβουν. Παράλληλα, η Οργάνωση θα δώσει μεγάλη έμφαση στην πρόληψη και την ενημέρωση του κόσμου που ασχολείται ή θέλει να ασχοληθεί με το βουνό, ώστε να ενημερώνεται για τους αντικειμενικούς κινδύνους και να γνωρίζει πώς μπορεί να τους αποφύγει.

Πηγή : www.hrt.org.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.