Συνάντηση της Ε.Α.Π.Σ. με τους Εθελοντές Πυροσβέστες του Π.Σ.

 

18/2/2014

Το Προεδρείο της Ένωσής μας, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου πραγματοποίησε συνάντηση με το Προεδρείο της της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος.

Κύριο θέμα της συναντήσεως υπήρξε το προς ψήφιση Νομοσχέδιο «Αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ., του Π.Σ. και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας» και το πώς αυτό επηρεάζει τον Ν. 4029, ο οποίος διέπει την λειτουργία του εθελοντισμού στο Π.Σ.

Οι συνάδελφοι, μας επεσήμαναν τις απόψεις τους για το σχέδιο νόμου και συγκεκριμένα επί του άρθρου 100 του Νομοσχεδίου, του οποίου, όπως επεσήμαναν, κάποιες ρυθμίσεις βρίσκονται στην σωστή κατεύθυνση, ενώ άλλες χρειάζονται βελτίωση για να μη δημιουργήσουν δυσλειτουργίες στο ήδη δρομολογημένο και εν ενεργεία πλαίσιο του θεσμού.

Στη συνάντηση επίσης επαναβεβαιώθηκε η πάγια άποψή της Ένωσής μας, για την αναγνώριση του πολύτιμου έργου της ανιδιοτελής προσφοράς των Εθελοντών Πυροσβεστών του Π.Σ.

Τέλος συμφωνήθηκε τις επόμενες μέρες να γίνουν από κοινού παρεμβάσεις για να προωθηθούν τα προβλήματα του εθελοντισμού στο Π.Σ. και ειδικότερα για βελτιώσεις στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο.

Πηγή : http://eapsgr.blogspot.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.