Δενδροφύτευση στη Γλυφάδα στην Ηλιούπολη & την Καισαριανή

 

19/2/2014

Οι Δήμοι – μέλη του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), Ηλιούπολης, Γλυφάδας και Καισαριανής πραγματοποίησαν με επιτυχία τρεις παράλληλες αναδασώσεις την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ και με χορηγό επικοινωνίας τον ραδιοτηλεοπτικό Όμιλο ΣΚΑΙ σε ό,τι αφορά στην δενδροφύτευση της Ηλιούπολης.

Στον Δήμο Γλυφάδας έχει προγραμματιστεί και δεύτερη φάση δενδροφύτευσης την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 10.00 στην οδό ΠριγκιποννήσωνΤέρμα οδού Κ. Αθανάτου.

Η αναδάσωση στην Ηλιούπολη που είχε ως σημείο εκκίνησης το τέρμα της οδού Ολυμπιονικών προσέλκυσε πολύ κόσμο παρά τη μεγάλη κλίση του εδάφους. Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ, Κωστής Παπαδόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης και οι εθελοντικές ομάδες Δασοπροστασίας Δασοπυρόσβεσης Ηλιούπολης και Βύρωνα.

Στην Γλυφάδα πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις δύο δράσεις δεντροφύτευσης, 1.500 νέων δέντρων στην περιοχή του Υμηττού στο τέρμα της οδού Ζαΐμη. Το «παρών» έδωσε μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης ενώ συμμετείχαν η εθελοντική ομάδα δασοπροστασίας δασοπυρόσβεσης Γλυφάδας και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση».

Στην Καισαριανή φυτεύτηκαν περίπου 1.000 μικρά δένδρα στο λόφο Αλεποβούνι γνωστό και ως “Αράπης”. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αντώνης Καμπάκας και η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Καισαριανής. Τέλος, σημειώνεται ότι στις αναδασώσεις των τριών Δήμων συμμετείχαν επίσης Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων των Δήμων, μαθητές σχολείων, πρόσκοποι και πολίτες.

Για το Γραφείο Τύπου ΣΠΑΥ
Φλοράν  Σελάϋ (6974367821)
Τηλ: 210.7650413
Φαξ: 210-7650414
E-mail: press@spay.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.