Ημερίδα του Γ.Ε.ΕΘ.Α για την Πολιτική Άμυνα

 

19/2/2014

Παρουσία του Υπαρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α Αντιναυάρχου (ΠΝ) Α. Θεοδοσίου, πλήθους αξιωματικών όλων των βαθμίδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σπουδαστών των παραγωγικών σχολών και των τριών όπλων και αρκετών πολιτών έγινε στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου ημερίδα με θέμα:  Ο ρόλος της Πολιτικής Άμυνας τον 21ο αιώνα

Οι αξιότιμοι ομιλητές αναφέρθηκαν:

  1. Στη ιστορία και τα γεγονότα που έχουν καταγραφεί σαν γεγονότα Πολιτικής Άμυνας από τα Αρχαία χρόνια και πως η ύπαρξη σχεδίου βοήθησε τον άμαχο πληθυσμό κάθε φορά.
  2. Στην ιστορία και τα γεγονότα της Πολιτικής Άμυνας τον 20ο αιώνα
  3. Την σπουδαιότητα ύπαρξης μιας Αρχής διοίκησης σε περιπτώσεις διαχείρησης κρίσεων και τόνισαν ιδιαίτερα και με παραδείγματα το δίπολο «Διαχείριση Κρίσης και ΜΜΕ»
  4. Τονίστηκε ιδιαίτερα η ιδιαιτερότητα της Ελλάδος με τη διαρχία Π.ΑΜ.-ΠΣΕΑ (Παλλαϊκή Άμυνα – Πολιτικός Σχεδιασμός Έκτακτης Ανάγκης) και Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας, έναντι πολλών κρατών της Δύσης και της Ανατολής.
  5. Τονίστηκε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 56 σχέδια Π.ΑΜ –Π.Σ.Ε.Α. και η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας χειρίζεται μόνο το ένα, το «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ».
  6. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών της Κύπρου ανέλυσε το σύστημα που εφαρμόζεται σήμερα στη Μεγαλόνησο και την ιστορία του.

Μια ημερίδα, διάρκειας 2,5 ωρών, που με άφησε με πολλές απορίες τις οποίες θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας:

  • Γιατί αυτή τη στιγμή, μάλλον βιαστικά, με ασφυκτικά για τους ομιλητές περιθώρια χρόνου.
  • Έχει να κάνει με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Δημοσίας Τάξεως περί αναδιοργάνωσης Πολιτικής Προστασίας και Σωμάτων Ασφαλείας και το ποιος θα έχει το πρώτο λόγο
  • Έχει να κάνει με την μάλλον αποτυχημένη συνολική εικόνα που έδωσε το κράτος στους πρόσφατους σεισμούς της Κεφαλονιάς.
  • Άλλο

Πηγή φωτό: http://www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=1713&nid=3173

Για το Fire.gr, Χ. Ζαφειρίου 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.