Δεν είμαστε ΜΚΟ λένε οι εθελοντές που χρηματοδότησε ο Φούχτελ

 

20/2/2014

Την απάντησή του για τις κατηγορίες δωρεών 2,5 εκατ. ευρώ έδωσε ο πρόεδρος του Εθελοντικού Σώματος Πυροσβεστών Αναδασωτών, Νίκος Σαχινίδης, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ. Σαχινίδης δήλωσε: «Είμαστε σύλλογος, δεν είμαστε ΜΚΟ. Δεν παίρναμε λεφτά από το κράτος. Παίρναμε από τους δήμους, μετά από ένα πρωτόκολλο συνεργασίας».

Στην εκπομπή παρενέβη τηλεφωνικά και ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουσερίου, Γ. Αντωνόγλου Κασαβέτης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Σαχινίδη, ο οποίος, απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπαδάκη, ανέφερε: «Θα αποχωρήσω. Αυτό είναι δολοφονία, δε με αφήσατε να μιλήσω. Με καταδικάζει εις θάνατον. Δεν με αφήνει να μιλήσω».

Ο κ. Αντωνόγλου Κασαβέτης υποστήριξε: «Το συμφωνητικό προέβλεπε την πληρωμή 3.000 ευρώ.Πληρώσαμε. Υπάρχουν τιμολόγια. Το τιμολόγιο δεν ήταν θεωρημένο». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πρόκειται για υπόθεση κακουργηματικής απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και ενεργητικής δωροδοκίας από Σωματείο-εθελοντική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δείτε τα βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου της εθελοντικής Οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και του προέδρου της.

Στο πλαίσιο της έρευνας και, σε συνδυασμό με τη σε βάθος διερεύνηση των οικονομικών στοιχείων του Σωματείου, διαπιστώθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι, από το 2000 ως και σήμερα, απέσπασαν χρηματικά ποσά από δήμους της χώρας και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Πηγή : www.enikos.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.