Ο Σαχινίδης της ΜΚΟ των εθελοντών απαίτησε να του καταβάλλω 30.000 ευρώ

20/2/2014

Βαρύ κατηγορώ εξαπέλυσε ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Γεώργιος Κασαβέτης, στον πρόεδρο του Εθελοντικού Σώματος Πυροσβεστών Αναδασωτών, Νίκο Σαχινίδη, σχετικά με την υπόθεση κακουργηματικής απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και ενεργητικής δωροδοκίας από Σωματείο-εθελοντική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ο κ. Κασαβέτης υποστήριξε ότι, όταν ανέλαβε δήμαρχος, τον επισκέφθηκε μία ομάδα, την οποία δέχθηκε, όπως είπε, γιατί ήταν εθελοντές. «Κάποια στιγμή, εμφανίστηκε ο κ. Σαχινίδης στη συγκέντρωση που συγκλήθηκε σε ένα διαμέρισμα του δήμου και απαίτησε να του καταβάλλω 30.000 ευρώ, ήταν το ποσό με το οποίο είχε επιχορηγηθεί ο δήμος από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας», τόνισε ο κ. Κασαβέτης, υπογραμμίζοντας: «Όταν εγώ αρνήθηκα, διότι αυτά τα χρήματα καλύπτουν και άλλες ανάγκες του δήμου, αυτός τότε αντέδρασε. Έκανε, όμως, πρόταση ότι ένα ποσό της τάξης των 8.000 ευρώ θα το διέθετε σε πρατήριο υγρών καυσίμων, προκειμένου να το διαχειριστώ εγώ κατά το δοκούν για προσωπικές ανάγκες ή του δήμου».

Και κατέληξε: «Ήμουν ο μόνος δήμαρχος που ήρθε σε ρήξη μαζί του».

Δείτε το βίντεο από το Star:

Πηγή : www.enikos.gr

(Visited 33 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. Εξηγήστε μου κάτι
    δεν μπορω να καταλάβω πως ένας Δήμος μπορεί και διαχειρίζεται χρήματα της ΓΓΠΠ και τα χρησιμοποιεί σε αλλότρια εκτός του σκοπού που προορίζονται (αποψιλώσεις ,υδροδωτικά δεξαμενές κλπ)????????

  2. Όλα τα περίμενα, αλλά αυτό πάει πολύ. Τόσο πολύ λάσπη εναντίον του ΕΣΕΠΑ που βρέθηκε ξαφνικά? 4 Πυροσβεστικά οχήματα κατέβασα εγώ στην Ελλάδα και τα δωρήσαμε στο ΕΣΕΠΑ. Τα Οχήματα αυτά λίγες μέρες πριν έρθουν στην Ελλάδα ήταν εν ενεργεία σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Γερμανίας. Ποιός ζητάει πιστοποίηση για την καταλληλότητά τους? Η Ελληνική Πυροσβεστική από την Γερμανική? Ειμαστε στα καλά μας? Ποιά συμφέροντα κρύβονται πίσω από όλα αυτά? Μήπως επειδή ο ΕΣΕΠΑ τα ανταλλακτικά του τα αγοράζει κατευθείαν από Γερμανία με 19€ ενώ το αντίστιχο ανταλλακτικό κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 125€? Μήπως γίνονται και γράφονται όλα αυτά επειδή κάποιοι Εισαγωγείς/μεσάζοντε ς χάνουν χρήματα με την ανάπτυξη των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Σταθμών στην Ελλάδα? Μήπως επειδή το κέντρο εκπαίδευσης του ΕΣΕΠΑ στα Ριζόματα Ημαθείας είναι φτιαγμένο με ευρωπαΙκά πρότυπα, και έρχονται κάθε χρόνο εντατοντάδες ευρωπαίοι εθελοντές πυροσβέστες για να εκπαιδευτούν στην Δασοπυρόσβεση? Έχω να πω πολλά αλλά πνίγομαι. Δεν Είναι Χώρα αυτή. Ένα μπάχαλο είναι που βρωμάει. Με εκτίμηση Νικόλαος Μίχος Εθελοντής Πυροσβέστης στην Γερμανία απο το 1992

  3. Αγαπητέ Νίκο σε ευχαριστούμε για το σχολιασμό σου, επέτρεψε μου να σου τονίσω ότι αναφέρεσαι στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος πολύ υποτιμητικά λέγοντας “Ποιός ζητάει πιστοποίηση για την καταλληλότητά τους? Η Ελληνική Πυροσβεστική από την Γερμανική? Ειμαστε στα καλά μας?

    Θεωρείς δηλαδή ότι το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος είναι κατώτερο από το Γερμανικό? Καλό θα ήταν να ανακαλέσεις, πιστεύω ότι δεν το εννοούσες…

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.