Ανοιχτή επιστολή προς προσωπικό Πυροσβεστικού Σώματος και συνδικαλιστικές ενώσεις

 

20/2/2014

Αγαπητοί Συνάδελφοι Μόνιμοι, Πενταετής και Συμβασιούχοι.

Το τελευταίο διάστημα το Πυροσβεστικό Σώμα και γενικότερα η πυροσβεστική οικογένεια, γίναμε κοινωνοί αναίτιας φραστικής επίθεσης με βαρύς χαρακτηρισμούς, από τον πρόεδρο της εθελοντικής οργάνωσης με την επωνυμία «Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών», κ. Σαχινίδη με αφορμή τόσο το σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση του Π.Σ. και της Πολιτικής Προστασίας, όσο και δημοσιεύματα που σχετίζονται με έρευνα στην παραπάνω εθελοντική οργάνωση για ενδεχόμενη απάτη της τάξεως του 1.000.000 Ευρω.

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα, τα ΜΜΕ χρησιμοποίησαν τίτλους που εμπεριέχεται ο όρος εθελοντές πυροσβέστες, όπως «Έρευνα στη Θεσσαλονίκη για απάτη από εθελοντές πυροσβέστες» (www.Seleo.gr), αν και στην συνέχεια των δημοσιευμάτων διευκρινίζεται ότι πρόκειται για εθελοντική οργάνωση Πολιτικής Προστασίας. Ωστόσο δημιουργείται η εντύπωση ότι τα μέλη της συγκεκριμένης εθελοντικής ομάδας και γενικότερα όσοι ασχολούνται με παρεμφερές αντικείμενο, είναι εθελοντές πυροσβέστες, γεγονός που είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ.

Πράγματι, η ευρεία και καταχρηστική χρήση του ορού εθελοντής πυροσβέστης από πολίτες και ΜΜΕ, για τον χαρακτηρισμό προσώπων που ασχολούνται εθελοντικά με δραστηριότητες απτόμενες της Πολιτικής Προστασίας, έχει δημιουργήσει σύγχυση στο ευρύ κοινό, παρ’  όλο που η Ένωση μας διαχρονικά με δελτία τύπου παρεμβαίνει και αποκαθιστά την αλήθεια, ότι δηλαδή βάσει του Ν. 4029/11 (αρθ.15, παρ.6) «ο όρος εθελοντής πυροσβέστης χαρακτηρίζει κατ’ αποκλειστικότητα πολίτες που παρέχουν εθελοντικά υπηρεσίες στο Πυροσβεστικό Σώμα».

Είναι όμως ιδιαίτερα λυπηρό η σύγχυση αυτή να επικρατεί και σε μερίδα του προσωπικού του Π.Σ., ταυτίζοντας τους εθελοντές πυροσβέστες με μέλη οιασδήποτε εθελοντικής ομάδας/οργάνωσης από τον χώρο της Πολιτικής Προστασίας. Πόσο μάλλον η σύγχυση αυτή να υπάρχει και στον συνδικαλιστικό χώρο του Π.Σ.

Διευκρινίζουμε ότι ο κ. Σαχινίδης είναι πρόεδρος Εθελοντικής Οργάνωσης Πολιτικής Προστασίας και όχι της «Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών», όπωςαναγράφεται σε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Ως εκ τούτου αναμένουμε άμεσα από την παραπάνω Ένωση, η οποία στην επιστολή διαμαρτυρίας της έμμεσα ενέπλεξε και παραλλήλισε τους Εθελοντές Πυροσβέστες του Π.Σ., καθώς και τον Πρόεδρο της Π.Ε.Ε.Π.Σ. με τις όντως αχαρακτήριστες και συκοφαντικές δηλώσεις του προέδρου της Εθελοντικής Οργάνωσης εναντίων του Π.Σ., να προβεί στις απαραίτητες γραπτές και προφορικές ενέργειες για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Σεραφείμ Τσιουγκρής
Δημήτριος Ζέρβας
Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος
Σωζοπόλεως 28,Αθήνα ΤΚ 10446
Τηλ:210-8044999, Fax 210-8044799

Σχετικοί Σύνδεσμοι: Π.Ε.Ε.Π.Σ

1 Comment

  1.  

    Ως τεχνικός διαχειριστής της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΟΕΥΠΣ, σας γνωρίζω πως εκ παραδρομής στην ανακοίνωση της ΕΥΠΣ Αν. Μακεδ. θράκης, γράφτηκε ως Πρόεδρος των Εθελοντών ο κ. Σαχινίδης και όπως με ενημέρωσαν, έτσι ακριβώς είχε συστηθεί στην εκπομπή όπου αναφέρθηκε με ύβρεις στο ΠΣ και τους υπαλλήλους του. Μετά την απαραίτητη επικοινωνία του κ. Τσιουγκρή, ενημερώθηκα από τον Πρόεδρο της ΕΥΠΣ Αν. Μακ. Θράκης και έγινε άμεσα η διόρθωση της ανακοίνωσης – καταγγελίας . Προς τούτο, το παρακάτω λίνκ:

    http://www.poeyps.gr/index.php/2012-03-19-18-05-24/2012-03-17-15-21-13/452-efps-an-makedonias-thrakis-epistoli-diamartyrias

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.