Ανακοίνωση από την Ε.Ο.Ε.Ο.Π.Π. αναφορικά με ύβρεις κατά των πυροσβεστών

 

21/2/2014

Έπειτα από το θόρυβο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του κ.  Ν. Σαχινίδη, Προέδρου του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ),   σε τοπικό τηλεοπτικό Σταθμό του Έβρου και συγκεκριμένα στον σταθμό ΔΕΛΤΑ Τ.V. κατά του Πυροσβεστικού Σώματος και των Πυροσβεστών  με χαρακτηρισμούς  όπως «τεμπέληδες και  αργόσχολοι, που δουλεύουν μόνο ένα μήνα το χρόνο», θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι η Ε.Ο.Ε.Ο.Π.Π. δεν συμφωνεί και δεν ασπάζεται τις παραπάνω δηλώσεις.

Οι οργανώσεις που είναι ενταγμένες στην Ομοσπονδία έχουν μακρόχρονη και άριστη συνεργασία καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου,  με το Πυροσβεστικό Σώμα και με το μόνιμο, εποχικό και εθελοντικό Προσωπικό του, που υπηρετούν τους συμπολίτες μας με επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης, που φτάνει πολλές φορές στα όρια της αυτοθυσίας.

Δεν είναι στο χαρακτήρα της Oμοσπονδίας να σιωπά όταν προσβάλλεται αυτό που με πολύ αγάπη και αρκετές θυσίες τόσα χρόνια εθελοντικά υπηρετούμε, διότι δημιουργήθηκε από την κατάθεση ψυχής και το όνειρο για έναν καθαρό εθελοντισμό, για την αγάπη μας προς το περιβάλλον και το συνάνθρωπο.

Γι’ αυτό το λόγο διαχωρίζουμε τη θέση μας και μένοντας πιστοί στις εθελοντικές αξίες θυμίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα δίπλα στο Πυροσβεστικό Σώμα και σε οποιοδήποτε άλλο κρατικό μηχανισμό, όπου και όποτε μας χρειαστούν επικουρώντας το έργο τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Νάκος Δημήτριος
Πορτσέλης ΣτέφανοςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Σχετικοί Σύνδεσμοι: E.O.E.O.Π.Π.

1 Comment

 1.  

  Να ψαχτούμε καλά όλοι!
  Τα νόμιμα έσοδα ενός Εθελοντικού Σωματείου προέρχονται μόνο από πηγές που περιγράφει το καταστατικό του.
  Δεν προέρχονται από παροχή υπηρεσιών ασκώντας τους σκοπούς, που επίσης περιγράφονται στο καταστατικό.
  Παράδειγμα: Δεν είναι νόμιμα τα έσοδα που προέρχονται από παροχή εκπαίδευσης!
  Και άνομο και ανήθικο είναι! Όποιος θέλει να πουλάει εκπαίδευση, ας ιδρύσει εκπαιδευτικό οργανισμό αν δικαιούται να πιστοποιηθεί ούτως!
  Δεν αποτελεί πιστοποίηση εκπαίδευσης η απόκτηση γνώσης, μα ούτε και η εγγραφή του σε κάποιο μητρώο που απλώς τον καταγράφει ως αναγνωρισμένο ώστε, αν παραστεί ανάγκη να εκπληρώσει τους σκοπούς (ως οφείλει και υπόσχεται) τους οποίους επίσης περιγράφει το καταστατικό του.
  Το: “άκουσα κάτι σε μια διάλεξη”, δεν με καθιστά και επίσημα εκπαιδευτή επί του θέματος προς άλλους, μα ούτε και δικαιούχο αμοιβής για τον αυθαίρετο αυτοπροσδιορισμό μου, ως “δάσκαλος”.
  Σκεφτείτε τώρα, να δω στο Youtube ένα video εγχείρησης ανοιχτής καρδιάς και να διοργανώσω στην συνέχεια ένα σχετικό εκπαιδευτικό σεμινάριο με εισιτήριο ή (ακόμα πιο τραβηγμένο) να επιχειρήσω μια εγχείρηση τέτοια σε όσους πείσω ότι, το ‘χω το θέμα, έναντι αμοιβής!
  Απάτη ονομάζεται αυτό, ως προς τους άλλους και, αυταπάτη ως προς εμένα τον ίδιο.
  Κι αν το “προχωρήσω” το θέμα, δεν είναι καθόλου παράξενο να χρειαστεί να απολογηθώ κάποτε για την ιδέα μου αυτή.

  Λέξεις κλειδιά: Εθελοντισμός, Ανιδιοτέλεια, Αλτρουισμός, Φιλανθρωπία, Πίστη, Ηθική, Ευγένεια, Ταπεινότητα, Αγάπη, Φιλομάθεια κα.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.