Ενημέρωση από το Εθνικό κέντρο P.H.T.L.S.

 

27/2/2014

Σε πρόσφατη ερώτηση του Αρχισυντάκτη του Fire Rescue News, σε κοινωνικό δίκτυο αναφορικά με το κόστος του σεμιναρίου P.H.T.L.S και την δυσκολία συμμετοχής εθελοντών και ιδιωτών στο πρόγραμμα, οι υπεύθυνοι του προγράμματος μας απάντησαν μέσω επιστολής και τους ευχαριστούμε πολύ για την αμεσότητα τους.

Να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα P.H.T.L.S είναι το μόνο που πιστοποιεί προ-νοσοκομειακούς στην Ελλάδα με πιστοποίηση από την N.A.E.M.T. Αμερικής, και προσφέρει πραγματική γνώση μέσω της εκπαίδευσης που λαμβάνουν οι συμμετέχοντες.  

Ακολουθεί η επιστολή του Εθνικού Δ/ντή PHTLS Ελλάδος Κύπρου, κ. Πλεξουσάκη Μανώλη

Η δεινή οικονομική κατάσταση των εργαζόμενων δε μπορεί παρά να έχει τον αντίκτυπο της  σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής μας. Είναι γεγονός ότι όλα τα προγράμματα που διεξάγονται στη χώρα έχουν νιώσει τον αντίκτυπο της οικονομικής δυσπραγίας. Όσοι έχουν ασχοληθεί, γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να μπορέσεις να ελαττώσεις τις τιμές με βάση τα ανελαστικά έξοδα που υπάρχουν.

Η συμμετοχή μου στην Πανευρωπαϊκή συνάντηση του P.H.T.L.S. μου έδωσε την ευκαιρία να αντιληφθώ ότι οι τιμές που προσφέρονται τα Προγράμματα στην Ελλάδα είναι κατά πολύ μικρότερες από τις αντίστοιχες στην υπόλοιπη Ευρώπη. Όμως είναι σωστό να εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες μείωσης των τιμών των προγραμμάτων και, αν δεν υποσκάπτουν το επίπεδο εκπαίδευσης, να συνηγορούμε θετικά. Ο στόχος είναι να μπορούν τα Προγράμματα να είναι προσιτά στους ενδιαφερόμενους.

Σας θυμίζω λοιπόν την γενναία μείωση των τιμών που συμφωνήσαμε στη συνάντηση της Αθήνας:  γνωρίζοντας ότι ο στόχος μας είναι κυρίως οι εν ενεργεία διασώστες του ΕΚΑΒ, η τιμή του P.H.T.L.S.  για αυτούς (έως 8 συμμετοχές / course) έπεσε περίπου στο μισό δηλ. 250 € με το βιβλίο (200€ για όσους έχουν ήδη αγοράσει το βιβλίο) ενώ για τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους (ιατρούς, νοσηλευτές κ.α.) οι  τιμές είναι 350 € και 300 € αντίστοιχα.

Νομίζω ότι σε αυτή τη γενναία απόφαση μέτρησε σε όλους τους υπεύθυνους των Κέντρων η επιθυμία να δούμε τα Προγράμματα που αγαπάμε να απλώνονται στον φυσικό τους  (προνοσοκομειακό) χώρο.

Επίσημη Ιστοσελίδα : Εθνικό κέντρο P.H.T.L.S.

2 Comments

  1.  

    Bravo, & ευχαριστουμε για την ενημερωση και αργησατε να κάνετε αυτη την ενημέρωση συνάδελφοι απο το PHTLS, να μας ενημερωνετε πιο συχνα για αυτες τις ενεργειες!

  2.  

    Συγχαρητρια για την ανακοίνωση επιτέλους μάθαμε και εμείς τι κοστίζει το προγραμμα ευχαριστούμε κ. Ρέτσιο για την ανακόινωση!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.