Παρελάσεις Πατρινού Καρναβαλιού 2014

 

2/3/2014

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  για 31η συνεχή χρονιά, έχει αναλάβει την αποκλειστική υγειονομική και διασωστική κάλυψη του Πατρινού Καρναβαλιού 2014.

Εν όψει της κορύφωσης των Καρναβαλικών εκδηλώσεων του μεγαλύτερου πανελλαδικά πολιτιστικού θεσμού, έχει εκπονηθεί πλήρες επιχειρησιακό σχέδιο για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση  οποιουδήποτε περιστατικού προκύψει στη “Νυχτερινή Ποδαράτη Παρέλαση” του Σαββάτου 1ης Μαρτίου, στη  “Μεγάλη Παρέλαση” της Κυριακής 2 Μαρτίου καθώς και στην τελετή λήξης της διοργάνωσης.

Για την υγειονομική και διασωστική κάλυψη των δύο τελευταίων παρελάσεων και της τελετής λήξης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα διαθέσει φέτος δύναμη 146 Εθελοντών, καλύπτοντας όλο το μήκος των παρελάσεων και τα σημεία συγκέντρωσης των καρναβαλιστών και των θεατών.

Επίσης θα διατεθούν δύο ασθενοφόρα οχήματα, ένα διασωστικό  όχημα εξοπλισμένο με εξοπλισμό διάσωσης, ένα όχημα μεταφοράς  προσωπικού, μία διασωστική μοτοσικλέτα, καθώς και ο υγειονομικός, διασωστικός και τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός που απαιτείται. Ιδιαίτερα δε για την τελετή λήξης, θα διατεθεί εκτός των άλλων και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος με το πλήρωμά του και ομάδα Ναυαγοσωστών Αυτοδυτών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών.

Επιπλέον, στο άνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, οργανώνεται όπως κάθε χρόνο, Υγειονομικός Σταθμός και Ειδικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Τηλεπικοινωνιών, για τον καλύτερο συντονισμό του έργου των Εθελοντών και την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το  Ε.Κ.Α.Β., την Ελληνική Αστυνομία, την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων, την INTERAMERICAN και τα Νοσοκομεία “Άγιος Ανδρέας”, Π.Γ.Ν.Π “Παναγία η Βοήθεια” και Παίδων “Καραμανδάνειο”.

Ευχόμαστε σε όλους καλό Καρναβάλι.

Ιωάννης – Χρήστος Σπηλιόπουλος
Εθελοντής Σαμαρείτης
Υπαρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών,
Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.